Az iPhone 5c utódja 14 vagy 16 nanométeres technológiával készülhet majd

Skarp 2015.08.05. 13:11 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 1 db 501

A legújabb pletykák szerint a valószínűleg csak jövőre érkező C-s telefon a TSMC vagy a Samsung 14 vagy 16 nanométeres FinFET gyártástechnológiájával készülhet majd. 

iphone6c_finfet

Az eddigi hírek alapján az Apple eredetileg a 20 nanométeres TSMC chipekkel tervezett – írja a DigiTimes félvezetőipari forrásokra hivatkozva. Azzal, hogy a kisebb architektúrára vált, lehetővé válik fejlettebb komponensek használata, amivel sokkal kisebb lehet a készülék energiafogyasztása. Hogy pontosan milyen specifikációjú chipekről is lenne szó, arról nem tudni semmit.

Cupertinoi források korábban már megszellőztették, hogy az Apple idén nem mutatja be az olcsóbb telefont, s a Digitimes szerint inkább kitolják a rajtot 2016 második negyedévére. Tekintve, hogy a DigiTimes jóslatai rendre nem jönnek be és az időzítés is elég valószínűtlen, erre azért nem vennénk mérget.

A 2016-os rajt mindazonáltal elképzelhető, hiszen erre már több forrás is utalt korábban. Ennek némileg ellentmond, hogy az év elején még gyors ütemben érkező 6c pletykák mostanság ritkák, mint a fehér holló. Ez arra utalhat nagy valószínűséggel, hogy az Apple tervezte egy ilyen modell piacra dobását, ám végül inkább az iPhone 6 árának leszállítása vagy más alternatíva mellett döntött.

A pletykák legalább abban mindig egyeztek, hogy a 6c valószínűleg 4 hüvelykes kijelzővel érkezik majd, bár a készülékház anyagát némelyik forrás műanyagnak, némelyik fémnek jósolta.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Sipos gábor - 2015.08.06. 09:46

    Szerintem nem lesz utódja az 5c-nek, lesz majd műanyag házas 6, 4,7″ kijelzővel…. Miből gondolom? A kínai oldalakon már megjelent, meg is lehet venni már a komplett házat, a már megszokott 5c színekben….
    Marad az 5s, lesz 6c, 6, 6plus, és természetesen a 6s széria.

Szólj hozzá Te is!