Gyorsan elterjedhet az USB-C szabvány – hála többek között az Applenek

Sloan 2015.07.31. 11:13 Apple, Kiemelt hírek, Mac 1 db 633

A tajvani áramkörgyártók nagyon számítanak az új C-típusú USB csatlakozók gyors elterjedésére – ez részben az Apple-nek köszönhető, hiszen elsők között alkalmazták a technológiát, valószínűleg jelentősen meggyorsítva az adoptációt.

12267-5982-apple-usb-c-ft-l

Az egész tech világ az Apple-t figyelte áprilisban, az almások akkor megjelent 12 hüvelykes MacBook-ján ugyanis megtalálható a fent említett C-típusú USB port, ami adatátvitelre és töltésre egyaránt alkalmas. Az Apple volt az első nagy számítógépgyártó, mely alkalmazta az új szabványt. Valószínűleg az Apple határozott lépése bátorította fel a tajvani gyártókat. – írja a DigiTimes.

A tajvani médium szerint, az ASMedia Technology, az Etron Technology és a VIA Labs is beszállna az új USB-s termékek gyártásába, mivel arra számítanak, hogy a C port az okostelefonok és notebookok  piacán is széles körben elterjed majd. Az Apple 12 hüvelykes MacBook-jában még első generációs USB 3.1 technológiát találunk, az 5 Gbps-os A port gyorsaságát azonban megduplázza majd a már 10 Gbps-os második generációs USB 3.1 port, ami ráadásként a hamarosan piacra kerülő Intel Skylake processzorokat is támogatja.

Valószínűleg az új Skylake processzoros és második generációs 3.1 USB portos notebookok  elősegítik majd a további elterjedést. Jelenleg a 12 hüvelykes MacBook az egyetlen olyan Apple termék, melynél megtalálható a C-típusú USB, bár a cég állítólag már a következő lépésen gondolkodik: a pletykák szerint a 12,9 hüvelykes tabletnél, az iPad Pronál is alkalmaznák a technológiát.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. peti - 2015.07.31. 12:13

    Lehetne mágneses usb c

Szólj hozzá Te is!