Hugo Barra elutasítja a Xiaomit ért vádakat

Sloan 2015.07.20. 17:01 Apple, iPhone 3 hozzászólás 545

Hugo Barra, a Xiaomi alelnöke – aki a Google-től került a céghez – a Bloombergnek adott interjújában ismét elutasította a céget ért, másolással kapcsolatos vádakat.

mi4ixiaomi

Barra szerint, minden másolásról szóló vád egyetlen iPhone 5-höz hasonló szélű Xiaomi eszköz miatt merült fel. “Igen, valóban hasonlít az iPhone 5-höz, de ez a lekerekítettség más eszközöknél is jelen van:” – mondta az alelnök. Barra azt is hozzátette, hogy a vádaskodásban a kínai cégekkel szemben táplált előítéletek is közrejátszanak.

Mikor megkérdezték, hogy a nemrégiben megjelent Mi Note úgy néz-e ki, mint az  iPhone 6 Plus, a vezető csak nevetett és azt válaszolta: “Pont olyan fehér, mint az iPhone 6 Plus.” Barra szerint igazságtalanok a vádak, mivel manapság mindegyik okostelefon hasonlít a többire.

Az elmúlt négy évben, a Xiaomi a világ harmadik legnagyobb okostelefon forgalmazójává nőtte ki magát és olyan óriások riválisa lett, mint a Lenovo, az LG, a Samsung és az Apple. A Xiaomi által gyártott tableteket és telefonokat azonban gyakran kritizálták, ugyanis sokak szerint az eszközök túlzottan hasonlítanak az iPhone-ok és iPad-ek dizájnjára, a marketingfogások átvételéről nem is beszélve. Az ügyben még maga Jony Ive is megnyilatkozott, mondanunk sem kell, nem volt túl boldog.

A Xiaomi legutóbb megjelent telefonjai a Mi Note és a Mi Note Pro – a két modellt az iPhone 6 és 6 Plus riválisának szánták, de a cég az otthoni arénába is szeretne betörni, így nemrég megjelent a Smart Home Kit is. Miről is beszélünk?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Patrick - 2015.07.20. 18:35

    Mocskos kínaiak

  2. Stewie - 2015.07.26. 23:36

    Nevetséges.xd

  3. Temee - 2016.02.18. 20:39

    Mondjuk így, hogy Apple és Xiaomi telefonom is van, az a tapasztalatom, a hardver téren picit jobbra sikerülnek a Xiaomi másolatai, mint az Apple eredetik (igazából szerintem kinézetre a Samsungok jobban hasonlítanak), szoftver képességek és felhasználóbarátság terén pedig magasan jobb a MIUI, mint az IOS, utóbbinál nagyon nem lenne baj, ha az Apple visszaforkolná a dolgot (lásd még khtml webkit történet), és megpróbálná felkapaszkodni a másolat szintjére.

Szólj hozzá Te is!