Jönnek az első Apple Pay-kompatibilis benzinkutak a Chevrontól

Skarp 2015.07.15. 16:51 Apple, Egyéb 0 db 169

Hat hónappal azután, hogy beígérte az Apple-nek a platform támogatását, a Chevron bemutatta első modern benzinpumpáját a kaliforniai San Ramonban található főhadiszállásától pár utcányira.

chevron

A Chevron egyébként a Twitteren is bejelentette az NFC-s megoldás támogatását, így az iPhone 6, 6 Plus és Watch tulajok ismét jól járnak. További benzinkutak is jöhetnek, de a Chevron nem mondott semmit az időbeli konkrétumokról. Twitterre is csak annyit írtak ki: “Cupertino, hamarosan jövünk!”. Az Apple partneroldala alapján a Chevron az egyetlen szénhidrogénekkel foglalkozó cég, amely elkötelezte magát a fizetési platform mellett az USA-ban.

Egyik első támogatóként a szolgáltatás októberi indulása után szinte azonnal elfogadta kisboltjaiban és Texaco Extra Mile töltőállomásain. Az Egyesült Királyságban, ahol a szolgáltatás tegnap debütált, Cupertino hasonló megállapodást hozott tető alá az iparági óriásnak számító British Petrollal is, bár ott egyelőre nem teljesen tiszta, hogy a terminál a pumpákon lesz-e vagy benn a boltrészben.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!