Elindult az Apple Pay az Egyesült Királyságban is

Skarp 2015.07.14. 16:02 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 324

Kilenc hónappal az USA-beli rajt után nehéz szülés árán, de elindult az Apple érintős fizetési szolgáltatása az iPhone 6, 6 Plus és Watch tulajok nagy örömére. Nagyjából negyedmillió helyen, kilenc bank támogatásával használhatják a britek a Payt. Elméletben legalábbis.

hsbc

Az Apple angol oldala szerint az American Express, a First Direct, a HSBC, a Nationwide, a NatWest, a Royal Bank of Scotland, a Santander és az Ulster Bank az elsőkörös partnerek, míg elfogadóhelyek tekintetében olyan láncokkal számolhatunk, mint a Boots, a Waitrose, a Pret vagy a Transport for London. A Visa, a Mastercard és az AmEx szintén részt vesz a nyitásban.

A The Telegraph tudósítása alapján a közeljövőben csatlakozhat a Halifax, a Lloyds, a Bank of Scotland is – várhatóan ősszel történhet ez meg. Az egyedüli nagy, aki még ellentart az Apple inváziójának, a Barclays, amely saját bPay rendszerét favorizálná, bár a cég néhány képviselője szerint az Apple Pay rövidesen elérhetővé válik majd náluk is

A HSBC eredetileg bár rajt-partnerként volt listázva, a szolgáltatás náluk még nem elérhető, a Twitterükön csak úgy reagáltakaz érdeklődésre és a bosszús ügyfelek panaszaira, hogy “a szolgáltatás náluk is rövidesen rajtol” – valamikor július folyamán. Némileg ironikus módon eközben az Apple Pay promóciós anyagain is láthatóak kártyáik.

A közeljövőben Kínában és Kanadában is elrajtolhat a szolgáltatás.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. strucc007 - 2015.07.14. 19:28

    Nagyon lassan halad a bevezetése :((( és valószínűleg ez is lesz majd a bukás egyik oka!

    Mondjuk azt nem értem, h ha az i6/+ modelleken ott az NFC, miért nem használható a kártyás fizetés iP-n Apple Pay nélkül sima PIN kóddal??? Már az is óriási plusz volna, ha nem kellene mindig előbányászni a kártyákat a pénztárcából.

  2. Zoli - 2015.07.15. 01:41

    Nem nagy dolog ez! Nekem èrintèses HSBC-s kàrtyàm van, ugyan ezt tudja, max £20, ès benne van a telefonom tokjàban, elô sem kell vennen, a telefonomat sem kell bekapcsolnom. Apple feltalàlta a melegvizet…

Szólj hozzá Te is!