Kb. 0,2 millivel lehet vastagabb az iPhone 6s a Force Touch miatt

UP 2015.07.07. 12:25 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 521

Az Apple következő generációs, iPhone 6s névre kereszelt okostelefonjának állítólagos vázlata megerősíti a korábbi pletykákat, miszerint a Force Touch technológia alkalmazásával valamivel vastagabb lenne a készülék elődjénél. 

iphone47_640x

Az Engadget Japan kínai forrásától származik a vázlat, ami azt jelzi, hogy a telefon vastagsága 7,1 milliméter lesz, ami mindössze 0,2 milliméterrel nagyobb, mint az iPhone 6. A változás olyannyira elenyésző, hogy a legtöbb iPhone 6-os tok is simán illeszkedhet az új készülékre, mivel az ábra szerint a gomb és portok elhelyezése változatlan marad.

Ahogy azt már említettük korábban is, felröppent a híre a vastagabb kivitelnek, egész pontosan a KGI elemzője, Ming-Chi Kuo már júniusban megjósolta a Force Touch kijelző miatti növekedést. A Force Touch lehetővé teszi a nyomásérzékeny parancsok feldolgozását, mint pl. a gyorsabb audió vagy videó anyagátugrásokat az előre gomb nyomvatartásával. Jelenleg csak Apple Watch és néhány MacBook működik ezzel a technológiával.

A vastagság kérdése az erősebb alumíniumözvözetből készülő vázból is eredhet, amit az Apple Watch Sport esetében használtak, és a pletykák szerint az iPhone 6s is ezzel készül majd. Ezen talán azért változtatnának, mert sok kritika érte az iPhone 6 és 6 Plus változatokat, hogy nagy nyomás hatására meghajlik a telefon. Mindkét készülék jóval hosszabb és szélesebb, mint a korábbi 5s, ezzel együtt vékonyabbak is, ezzel a strukturális integritás is romolhatott.

Az Apple várhatóan ősszel indítja útjára az új iPhone 6s készülékeket az iOS 9 megjelenésével párhuzamosan. Más pletykák szerint az is elképzelhető, hogy 12 megapixeles hátsó és 5 megapixeles elülső kamerával, illetve 2 GB RAM-os gyorsabb processzorral érkezik az új iPhone.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!