Trent Reznor beszélt a Beats 1 rádióról és saját rádiós tapasztalatairól

UP 2015.07.01. 14:09 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 200

Trent Reznor a Rolling Stone magazinnak arról beszélt a Beats 1 rádióval kapcsolatban, hogy újra azt akarja érezni, mint amikor egy igazán jó független lemezboltba besétál az ember. 

Trent Reznor of Nine Inch Nails performs at Voodoo Music Experience concert in New Orleans

“Azt szeretném érezni, mint amikor besétálók egy független lemezboltba, már ha még léteznek ilyenek, mint az Amoeba, és elragadtatva érezni magam a választéktól, a szeretettől és gondoskodástól, ahogy a zene bemutatásra kerül. Ez tényleg izgalmas. Majd olyan dolgokkal hagyod el a boltot, amiről nem is gondoltad volna, hogy szükséged van rá, és izgatottan várod, hogy meghallgasd, majd megoszd másokkal is.”

Reznor, aki korábban a Beats Music kreatív vezetője volt, azt is elárulta, hogy Zane Low BBC rádióműsora inspirálta őt. Reznor szerint Zane nem csak hiánypótló és különleges zenéket játszott a mainstream számok mellett, de nyilvánvaló lelkesedése tette igazán felejthetetlenné műsorát. Reznor azt mondta Zane szenvedélyes hozzáállása és személyisége fertőző volt, ami miatt olyan zenéket is meghallgatott, amiket egyébként simán továbbkapcsolt volna.

A kreatív guru azt is elmondta az interjúban, hogy a Beats 1 azért különleges, mert nem a közönségkutatásokra épít, nem próbál meg hiánypótló és elitista lenni, inkább csak valami igazán jót csinál. Majd hozzátette, hogy még nem hallgatta meg a teljes line-upot.

“Beszéltem Josh Homme barátommal és tudom, hogy nagyon izgatott a műsora miatt. De belehallgattam Dre show-jába is, ami igazán klassz. Illetve kiműveltem magam Julie Adenuga-ból, akit eddig nem ismertem, de alig várom, hogy lássam mire készül.”

Cue és Iovine észrevételeire azt mondta, hogy az emberi kuráció a kulcs, amire nagy gondot fordított az Apple Music csapata. Reznor azt is felfedte, hogy ő is hozzátett az Apple Music exkluzív tartalmához.

“Ha a szolgáltatás végre élesben működik majd, az első dolog, amit felteszek valami olyan, amit sehol máshol nem tehettem volna meg, a teljes The Fragile album instrumentális összeállítása, amely ugyanolyan, mint az eredeti album, de nagyon máshogy szól a hangom nélkül. Ez egyből ott lesz, amikor letöltik az appot, láthatják majd az oldalamon.”

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!