Az EU végre beleegyezett a roaming díjak eltörlésébe

UP 2015.07.01. 16:09 Apple, Egyéb 0 db 699

Már régóta vártunk arra, hogy eltöröljék a roamingdíjakat, és a jó hír az, hogy az Európai Unió szervei végre megegyeztek a dátumban. A rossz hír viszont az, hogy ez 2017. június 15.

eu-roaming_1_640x

Ez pedig azt jelenti, hogy ettől az időponttól kezdve ugyanazokon az árakon használhatjuk telefonunkat külföldön, mint hazánkban. Vagyis ha havidíjat fizetünk egy bizonyos mennyiségű beszélgetésre, sms-re és adatforgalomra, akkor többet nem kell extra díjakat fizetnünk ezért cserébe külföldön, hanem a normál havi keretből kerül levonásra, akárcsak otthon.

Az EU folyamatosan csökkentette a roaming díjakat, amely a jelen állás szerint telefonbeszélgetéseknél 0,19 euró/perc, üzeneteknél 0,06 euró/sms, ami nem is olyan rossz, viszont a 0,2 euró/MB adatforgalmi ár már gyilkos, amitől égnek állhat a hajunk, ha egy külföldi út során bekapcsoljuk telefonunkon az internetkapcsolatot.

Emellett az EU felvállalta a netsemlegesség pártjára állást, de ezt enyhítik az olyan innovatív szolgáltatásoknak, melyek a szokásosnál nagyobb sávszélességen futnak, mint pl. a Netflix. Az EU szerint ezek a szolgáltatások addig élveznek elsőbbséget, ameddig ez nem sérti a többit, de mivel mindenki a leggyorsabb sebességet kapja mindenhez, ezért ennek a rendelkezésnek nem látni valódi értelmét.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!