Nagy erő, kompakt méretben – Ninetec powerbank és mini akkubikázó teszt

Skarp 2015.06.19. 19:01 Apple, Kiemelt hírek, Teszt 0 db 2 829

Sok mindent mondhatunk a Ninetec multifunkciós termékére, de hogy kispályás lenne, azt biztosan nem. Multifunkciós töltő-powerbank, ami ráadásul 12 voltos autóakksik bikázására is alkalmas – ráadásul mindezt egészen kompakt méretben tudja. Legújabb tesztalanyunk szokás szerint az iDoki jóvoltából került hozzánk.

ninetec

Hogy egyből a dolgok közepébe vágjunk a termék leginkább a legdurvább energiazabálóknak ajánlott, hiszen 10 ezer mAh-s kapacitással rendelkezik, tehát kis számolással kijön, hogy még a nagy, 1800 mAh-s akksijú iPhone 6-osokat is nagyjából öt és félszer képes feltölteni, de ugyanezzel a feladattal a 6 Plus esetében is valamivel több, mint háromszor megbírkózik. Emellett ez a nagyjából tudományos számológép méretű kütyü képes a kocsid akkumulátorának bebikázására is. Nem sokliteres motorú Kamazokra, traktorokra vagy egyéb haszongépjárművekre, esetleg nagy sportkocsikra kell itt gondolni természetesen, azokhoz ez nyilvánvalóan nem lenne elég.

Mi egy átlagosnak mondható 1.8-as benzinest bikáztunk be vele kétszer és a töltöttségi visszajelző utána is a maximális négy ledet villantotta fel az ellenőrzésnél. A használati utasításban, illetve az eszközön is felhívják a figyelmet arra, hogy ne próbáljunk a készülékkel 2500 köbcentisnél nagyobb járművet bikázni, de addig bármihez bőven elégnek kell lennie – feltéve hogy 12 voltos akksiról beszélünk. Na, de nézzük mi is van a dobozban. A fedélt leemelve egyből elénk tárul az esetünkben szép sárga színű powerbank.

ninetec_kabelek

A terméket tartó papírbetét alatt további kiegészetőkre lelhetünk. Kapunk egyrészről egy szabványos hálózati adaptert, ezzel tudjuk tölteni powerbankunkat, ha lemerült. Van egy rövidke bikázókábel a szokásos piros és fekete csíptetőkkel, illetve a telefonok, tabletek és egyéb eszközök USB-s töltésére szolgáló kábelköteg is. Van rajta Lightning, 30-pines régi Apple csatlakozó, microUSB illetve miniUSB is. Jár mellé egyébként szivargyújtós töltő is, ami szintén jól jöhet bizonyos helyzetekben. A készülék tetején egy szolid márkajelzésen kívül a már említett négyledes töltöttségvisszajelzőt találhatjuk, ami a készülék bal oldalán található ki-be kapcsoló gomb lenyomására erős kék fénnyel ad számot a powerbank akkujának állapotáról.

Ha a négy LED folyamatosan világít 100, ha három 75, ha kettő 50, ha egy 25 százalékon áll. Ha az utolsó LED-ünk villog: 5 százalék alatt van a kapacitás. Amennyiben nem töltünk vele semmit, a készülék pár másodpercen belül kikapcsolja magát. A készülék egyik végén található a bikakábel csatlakozófelülete, egy szabványos USB csatlakozó, az AC adapter csatlakozója, illetve egy LED-es világítás is, ami ha épp nincs nálunk a nagy fényerejű vakuval rendelkező iPhone-unk, jó szolgáltatot tehet. Ez utóbbit az egy nyomással bekapcsolt állapotú készülék gombjának gyors duplaklikkjével kapcsolhatunk ki és be.

ninetec_csatik

Az USB-n keresztül mindenféle kütyük töltése a legegyszerűbb dolog a világon. Csatlakoztatjuk vagy saját kábelünkkel vagy a multimédiás kábelköteg egyik ágával eszközünket, majd az egy szál gombbal bekapcsoljuk és voilá. Bebikázni sem sokkal nagyobb truváj. A használati utasítás tanúsága szerint legalább ötven százalékos töltöttséggel kell rendelkeznie az akkumulátornak. A bikakábel csipeszeit rá kell csatlakoztatni az akku saruira (gyengébbek kedvéért: pirosat a pozitívra, feketét a negatívra) majd be kell dugni a másik végét a powerbankba. Ha megpróbáltuk beindítani az autót és sikerrel jártunk, minél hamarabb húzzuk le a kábelről a készüléket, majd távolítsuk el a sarukról a csipeszeket (ismét csak gy.k.: először a feketét, majd a pirosat).

A gyártó állítása szerint egyébként nagyjából 20 akksit lehet bebikázni egy töltéssel, míg a telefonok és egyéb eszközök maximum két óra alatt nulláról 100 százalékra tölthetők. Kifejezetten ajánljuk a készüléket olyanoknak, akiknek nem elegendőek az egy vagy két feltöltést biztosító külső akksik vagy több, napi többszöri töltést igénylő kütyüt hordoznak magukkal mindennap. Az iDoki jóvoltából ráadásul a jövő héttől az iHungary Webshopjában is megkaphatjátok majd 41 990 forintos áron. 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

A hozzászólások lezárva!