Eltűnt az iPod fül az Apple honlapjának főmenüjéből

UP 2015.06.12. 11:30 Apple, iPod, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 715

Az Apple szép csendben eltávolította az iPod kategóriát a weblapja menüsorából a hét elején, ez pedig egy újabb jele annak, hogy a cég parkolópályára helyezi régi hordozható médialejátszóját. 

iPod_touch1_640x

Az iPod helyét a menüben az Apple Music vette át, amit hétfőn mutattak be a WWDC-n. Az Apple jelenlegi termékei közül egyébként a menüt jórészt az olyan hardvereknek tartják fenn, mint az iPhone, az iPad, a Mac gépek és az Apple Watch. Az iPod címke eltávolítása a főmenüből még nem jelenti azt, hogy teljesen felszámolnák zenehallgatásra alkalmas eszközét, hiszen továbbra is megvásárolhatóak, de csak akkor ha az Apple Online Store-jára kattintunk vagy ha az Apple Music oldalának aljára görgetünk.

Anyagi szempontból az iPod sorozat egyre kevesebbet hoz az Apple konyhájára, hiszen az elmúlt években minden negyedévben csökkentek a médialejátszó értékesítési számai. Ez folyamat az iPhone megjelenésével kezdődött, majd az okostelefonok általános elterjedésével erősödött, hiszen köszönhetően ezeknek a készülékeknek többé nincs akkor igény egy különálló masinára, ami a zenehallgatást szolgálná.

Az iPodokat nem frissítették jelentősebben 2012 óta, az iPod classic forgalmazását pedig 2014-ben már be is szüntették. A készülék egyetlen életjele egy pletyka, ami szerint utolsó fejlesztése még idén megtörténhet. Ha ez meg is történik, valószínűleg csak az iPod touch változik azzal, hogy gyorsabb processzort és több memóriát kap. Kevésbé elképzelhető viszont a Nano frissítése, ami az iOS-re hajazó operációs rendszerrel működik, anélkül, hogy ugyanazt a szoftver felépítést használná.

Az Apple a legújabb okosóráját, az Apple Watchot szánhatja az iPod utódjaként, ami 8 gigabájtos beépített tárhellyel rendelkezik, és akkor is hallgathatunk vele zenét ha iPhone készülékünket otthon hagytuk. Bár az Apple Watch legalább 349 dollárba kerül, ami így is 50 dollárral több, mint a legdrágább 64 gigás iPod touch. A jövő Watch-csai viszont nagyobb tárhellyel és alacsonyabb áron jöhetnek, és még az Apple Music zenei szolgáltatás is elérhető lehet rajtuk.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Patrick - 2015.06.12. 14:09

    Meg mindig meg csodálom az iPod touch 5G-t mikor a kezembe veszem. Brutal vékonyra sikeredett. Kár hogy ezzel már nem foglalkoznak tobbe :/

  2. Milan - 2015.06.13. 12:51

    De még lehet kapni az iPodokat!

  3. Mukiens - 2015.06.13. 22:47

    Nem kene az ipodok fejlesztését abba hagynia az Applenek. Szerintem nagyon sok embernek van, és az Apple Watch nem tudja helyettesíteni.

Szólj hozzá Te is!