A Foxconn gyárat nyitna Indiában is

UP 2015.06.12. 14:49 Apple, Egyéb, iPhone 2 hozzászólás 219

A hírek szerint az Apple gyártópartnere, a Foxconn tárgyalásokat folytat új iPhone összeszerelő üzemek létesítésére Indiában, ami valószínűleg lehetővé teheti, hogy olcsóbbak legyenek a készülékek és növekedjen az eladás a feltörekvő piacon is.  Az iPhone mellett iPadeket és iPodokat is gyártanának Indiában, mind a helyi, mind a nemzetközi piac számára.

foxconn-620x400_640x

A Foxconn állítólagos terveit Subhash Desai, India Maharashtra államának iparminisztere osztotta meg, míg nyílvánosan a Foxconn annyit mondott, hogy létesítmények tucatjait építenék meg 2020-ig Indiában, de az Apple-lel kapcsolatos pletykákat a vállalat nem kívánta kommentálni. A Foxconn eredetileg Kínában működik, de az utóbbi időben érdeklődést mutat a terjeszkedésre a világ más tájain is, ennek jele, hogy 2011-ben Brazíliában bővítették a céget.

Az indiai beruházás stratégiai lépés lenne mind az Apple, mind a Foxconn számára, hiszen ezzel ellensúlyozhatnák a növekvő béreket Kínában, ahol egyébként is folyamatosan küzdenek a helyi okostelefon-gyártókkal. Indiában pedig az elmúlt években különböző módszereket vetettek be, hogy növeljék az eladást – pl. részletfizetési megoldásokat kínáltak és megállapodásokat kötöttek a viszonteladókkal, hogy kiemelt helyekre tegyék az iPhone készülékeket a boltok kirakatában.

Az iPhone 6 és 6 Plus megjelenésekor is azt mondták, hogy növekszik az érdeklődés Indiában, bár a készülék ára továbbra is megfizethetetlennek tűnik az országban. Az 1,2 milliárdos lakosság ellenére India továbbra is a világ egyik legszegényebb országa, az egy főre jutó GDP mindössze 1500 dollár, ami messze elmarad a kínai 7000 dollártól, és alig múl felül olyan háború sújtotta területeket, mint Dél-Szudánt.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Patrick - 2015.06.12. 19:03

    Designed by Apple in California Assembled in India. Végülis jobban hangzik mintha China lenne oda irva. :)

  2. strucc007 - 2015.06.14. 20:49

    Inkább China, mint India!!!

Szólj hozzá Te is!