Ősztől elérhető az Activation Lock az Apple Watch-ra is

UP 2015.06.09. 13:22 Apple, Apple Watch 0 db 306

A tegnap felfedett watchOS 2-vel új operációs rendszer érkezik a felhasználók óráira már idén ősszel, és az új verzióval az Apple bevezeti az Activation Lock lopásgátló funkciót is a készülékhez. 

Apple-Watch_640x

A vállalat nem beszélt erről a funkcióról tegnap a WWDC nyitónapján tartott keynote alatt, de jön és a weboldaluk szerint a fejlesztők számára a mai naptól elérhető a béta frissítéssel. Az Activation Lock új biztonsági szolgáltatással az óra aktiválásához szükség van a felhasználó iCloud azonosítójára és jelszavára, vagyis egy esetleges lopás esetén, vagy ha elhagyjuk óránkat az adataink biztonságban vannak.

Az Apple először 2013 júniusában mutatta be az Activation Lockot a kormányzati tisztviselők nyomására, mivel szerintük az okostelefon-gyártók nem tesznek eleget azért, hogy megakadályozzák a készülékeik ellopását. Ehhez nagyon hasonló biztonsági ellenőrzővel látták el az Apple Watch-ot is ilyen esetekre. Az Activation Lockkal gyakorlatilag működésképtelenné válik az eszköz a tolvaj számára, ha nem tudja megadni az Apple ID-t és a jelszót.

Egy korábbi beszámoló szerint ezzel a funkcióval 25%-kal csökkent az iPhone lopások aránya New York-ban, 40%-kal San Francisco-ban és 50%-kal Londonban. A watchOS2 frissítéssel minden felhasználó kiterjesztheti az Activation Lock iOS védelmet az okosórájára is. A watchOS2 egy rakás más új funkciót is tartalmaz majd, többek között natív külsős appokat a Watch-ra, új óralapokat és hasonlókat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!