Jeff Williams: A CarPlay megállíthatatlan, a natív Watch appok ősztől

Sloan 2015.05.28. 15:09 Apple, Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 282

A WWDC-n mutatkozik be az SDK és már idén ősszel megérkeznek a natív Apple Watch applikációk – árulta el a Re/code Code Conference eseményén Jeff Williams egy csomó egyéb érdekesség mellett.

11135-3806-watches-141118-l

Az Apple-nél már korábban is beszéltek arról, hogy a natív Watch appok hamarosan bemutatásra kerülnek, a felröppent híreket pedig Williams kommentje is alátámasztja. Az új szoftverfejlesztő kit segítségével olyan natív applikációk kreálhatóak az órán, melyek az eszközhöz csatlakoztatott iPhone nélkül is képesek futni.

A Watch eladásaival kapcsolatban, Williams nem kívánt számadatokkal szolgálni, annyit azonban elmondott, hogy “rengeteg” eszközt vásárolnak és az eladási számok eddig “fantasztikusak”. A fejlesztők először a júniusi WWDC eseményen láthatják a frissített Watch SDK-t. A konferencián az iOS és az OS X új verzióiról is lehull majd a lepel.

Williams a CarPlay-ről is szólt pár szót és a sokat firtatott, titkos Apple autóról keringő pletykákra is reagált. A CarPlay-t szimplán “a legjobb mobil eszköznek” nevezte, majd hozzátette: “Továbbra is olyan területek iránt érdeklődünk, ahol valami hatalmasat alkothatunk”. Bár az infotainment rendszerre gondolt, kijelentése minden bizonnyal csak olaj volt a tűzre Titan-projektet február óta övező szóbeszédek kapcsán. A CarPlay a GM CEO-jának, Mary Barrának friss nyilatkozata szerint 2016-ban már 14 Chevrolet modellben lesz elérhető.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!