A legjobbkor jön az Apple új zenei szolgáltatása?

Sloan 2015.05.12. 12:09 Apple, iTunes, Kiemelt hírek 0 db 649

Miközben az Apple folytatja a hamarosan megjelenő megújult zenei szolgáltatásról szóló tárgyalásokat, a Warner Music Group arról számolt be, hogy a streamelésből származó bevételek történetük során először túlszárnyalták a letöltésekből származókat. Lehet ennél ideálisabb idő a belépésre? Esetleg már túl késő?

apple_beats_0

“Figyelemre méltó, ahogy ebben a negyedévben folyamatosan nőttek a streaming bevételek, amivel cégünk történetében először túlszárnyalták a letöltések bevételeit is. Sikereink alapját a művészek fejlődésébe való befektetésünk és az iparág élvonala iránti elkötelezettségünk adja.”

A Warner tegnap megjelent második negyedéves beszámolója azt mutatja, hogy a digitális bevételek folyamatosan nőttek és mostanra már az összbevételek 43,9%-ért felelősek, ez 0,7%-os javulást jelent a negyedév során, ami nagyrészt a streamelési bevételeknek köszönhető. A Warner azt is hozzátette, hogy ez “ellensúlyozza a letöltésekből származó csökkenő bevételeket” és abban bíznak, hogy “ez a tendencia a jövőben is megmarad”.

Az Apple mindeközben továbbra is sokat emlegetett zenei szolgáltatásáról tárgyal. Korábban már írtunk a cég terveiről a Beats megjelenését illetően, amit a júniusi WWDC eseményen mutathatnak majd be, a megújult iTunes Radio pedig szintén ugyanabban a hónapban bemutatásra kerül, a hírek szerint több országra is kibővítve a szolgáltatást.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!