Angela Ahrendts 2014 legjobban fizetett női vezetője

Sloan 2015.05.06. 11:18 Apple, Egyéb 0 db 112

Bár csak az év második felétől volt az Apple alkalmazottja, Angela Ahrendts közel 83 millió dollárt keresett tavaly, így elnyerte a legjobban fizetett női vezető szerepét Amerikában.

13.10.15-Ahrendts

Az adatokra a Bloomberg összeállításából értesültünk, melyben 82,6 millió dollárra becsülték Ahrendts keresetét. Angela Ahrendts tavaly májusban került céghez, a kiskereskedelmi kirendeltségekért és online boltért felelős alelnöki pozíciójába. Ahrendts annyira jól keresett, hogy még Marissa Mayer eredményeit is túlszárnyalta, aki a Yahoo CEO-jaként összesen 59,1 millió dollárra tett szert.

Az Apple előtt Ahrendts a Burberry brit divatház vezérigazgatója volt. Az iPhone gyártójához kerülését végül az döntötte el, hogy saját elmondása alapján “azonnal klikkeltek Tim Cook-kal”. Ahrendts azóta több változtatást is eszközölt a cég rendkívül sikeres üzlethálózatának működésében. A felpróbálható Apple Watch-ok rajtját is ő felügyelte – a vásárlók így valóban megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb stílusú órát.

Az Ahrendts által keresett összeg becslésébe a szerződéskötési bónuszt is beleszámolták, valamint egy szintén nem kis summát, amit a Burberry otthagyásáért kapott. Ez az adat azonban magasabb annál a 73,3 millió dollárnál, amit az Apple a SEC-nek (U.S. Securities and Exchange Commission) januárban jelzett. A SEC jelentése szerint, Ahrendts hivatalos fizetése 412000 dollár körül volt és 500000 dollárnyi bónusszal társították, a maradékot a hatalmas részvényopció adta.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!