Az Apple állítólag az ingyenes zenestreaming ellen ágál

UP 2015.05.05. 12:08 Apple, iTunes, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 309

Ahogy azt már egy ideje tudni lehet, az Apple arra készül, hogy elindítja saját zenei szolgáltatását és a pletykák szerint a cég eközben nyomást gyakorol  a kiadókra, hogy kényszerítsék ki a konkurenciából (pl. a Spotifyból), hogy hagyjanak fel az ingyenes zenehallgatási szolgáltatási szint kínálásával, mely úgy tűnik az amerikai Igazságügyi Minisztérium érdeklődését is felkeltette. 

itunes-spotifyjpg_640x

A Verge már arról ír, hogy több forrás szerint a Minisztérium már érdeklődött a zeneipari vezetőknél az Apple üzleti gyakorlatáról. Különösen azzal kapcsolatban merült fel gyanú, hogy a vállalat kihasználva befolyását próbálja meggyőzni a kiadókat, hogy ne újítsák meg szerződésüket a Spotify-jal, annak érdekében, hogy ne működhessen annak ingyenes zenei szintje. Továbbá, az Apple állítólag felajánlotta a Universal Music Groupnak, hogy kifizeti a Youtube zenei licenszdíjait is, amennyiben az UMG leveszi számait a csatornája kínálatából.

Az ingyenes alternatívák felszámolása ugyanis segíthetne az Apple hamarosan induló új szolgáltatásának, de az ilyen cselekedetek és lépések potenciális lehetőséget nyújtanak az Igazságügyi Minisztérium számára, hogy versenyellenesnek nyilvánítsák. A múlt hónap elején már felmerült, hogy az Apple-t ugyanebben a kérdésben vizsgálja az Európai Bizottság. Korábbi jelentések szerint a vállalat azt reméli, hogy exkluzív előadókat tud meggyőzni az új szolgáltatásához és a havidíjat a 10 dolláros ipari szabványár alatt próbálják tartani. A lemezkiadók viszont azon aggódnak, hogy a várhatóan magas előfizetői szám nem kompenzálná az alacsonyabb havidíj miatti bevételkiesést.

Az Apple várhatóan leghamarabb a június 8-ai WWDC konferencián teszt bejelentést a szolgáltatással kapcsolatban. Egyelőre kevés dolgot tudni az új Apple szolgáltatással kapcsolatban, kivéve hogy várhatóan felveszi az iTunes nevét, és ez lesz az Apple első nagy lépése a streaming szolgáltatások világában, mely már amúgy is majdnem felemésztette az iTunes Store piaci részesedését. Mi őszintén szólva reméljük, hogy ez csak egy újabb rosszindulatú pletyka.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. franco - 2015.05.05. 19:32

    Ez nem volt szep Apple!

  2. Dr. Csok - 2015.05.06. 08:21

    Spotify a kiraly.

Szólj hozzá Te is!