Gyere értem pajti! – itt az új Watch app a Tesla irányításához

UP 2015.05.04. 13:35 Apple, Apple Watch, Kiemelt hírek 1 db 737

A mai nap került fel egy új videó a Youtube-ra, amelyben bemutatják a Remote S-t azaz az első olyan Apple Watch appet, mely képes távolról is kontrollálni a Tesla S modell legtöbb funkcióját. A videóban (mely lentebb megtekinthető) a fejlesztő, Allen Wong látható, amint demonstrálja az app glanc nézetét, amin az autó státuszát láthatjuk. 

tesla-apple-watch-app-3_640x

Az applikáción keresztül Wong képes egy sor parancsot kiadni a járműnek, kezdve az egyszerűbb alap dolgokkal, mint a duda megszólaltatása vagy a lámpák felvillantása, egészen a bonyolultabb funkciókig, mint a teljes panorámatető mozgatása (amire még a hivatalos Tesla alkalmazás sem képes) vagy az autó aksiállapotának és portjának irányítása.

Az alkalmazással továbbá nyithatjuk és zárhatjuk az autót, megváltoztathatjuk a töltési korlátot, módosíthatjuk a klíma beállításait, megtekinthetjük az autó helyét a térképen, és akár kulcsként is használható a Watch a járműhöz. Amikor pedig mozgásban van már az autó közvetlenül a csuklónkon követhetjük a helyzetét és a sebességét.

Az alkalmazás nagyon hasonlít arra, melyet már az idén korábban az ELKS Software megjelentetett. Egyelőre nem elérhető az App Store-ban, de Wong szerint csak az Apple jóváhagyására vár. Most viszont a legnagyobb kérdés az, hogy az Apple megjelenteti-e a saját Watch appjét a Titán projekt keretében 2020-ban. Az autós projekt körül mostanság síri a csend.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Boxolò - 2015.05.04. 17:27

    Közben a BMW is beszáll az okos szemüveg piacra.
    Itt: http://index.hu/tech/2015/04/27/atlatszo_lesz_a_mini_karosszeriaja/

Szólj hozzá Te is!