A kiegészítőgyártók kihasználnák a rejtett portot

Skarp 2015.05.04. 18:44 Apple, Apple Watch, Kiemelt hírek 1 db 435

Az egyik legelső olyan cég, ami bejelentette, hogy akksis szíjat gyártana az Apple okosórájához, ami lehetővé tenné a viselés közben töltést, most megerősítette, hogy terveik szerint a Watch rejtett diagnosztikai csatlakozóját használnák e célra.

reservestrap

Mint az tudjuk már, a Watch mágneses, induktív töltési megoldást használ. A nemsokára érkező Reserve Strap gyártója szerint a 6-pines gyári csatlakozó sokkal egyszerűbbé tenné a szíj megtervezését, ráadásul ezen keresztül elvileg gyorsabban is tölthető az óra. Az első bejelentéskor még a mágneses, vezeték nélküli megoldás használták volna ki, de miután megszerezhették az első példányt úgy döntöttek, a rejtett port jobb döntés.

Bár a portot gyárilag fém fedi, a szíjhoz elvileg jár majd egy kis céleszköz, amivel el lehet távolítani azt. Sokan eredetileg azt hitték, hogy a kiskereskedelmi egységek technikusai ezen keresztül végzik majd a diagnosztikát, azonban ezt azóta már megcáfolták – azt egy csatlakoztatott iPhone segítségével teszik. Persze a csatlakozó célja még mindig lehet valamilyen fejlesztői ok vagy olyan drámaian egyszerű verzió is, miszerint a gyárban ezen keresztül kerül rá a szoftver.

Ezzel elvileg elméletben kinyílna a lehetőségek tárháza a kiegészítőgyártók előtt és amint az a fenti képen is látható, a felfedezés esztétikailag is elég sokat javított a Reserve Strap dizájnján is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Jenci - 2015.05.05. 11:00

    Szerintem ez egyáltalán nem rejtett csatlakozás ,pont azért tálálták ki hogy a kiegészítő gyártók jól megszedjék magukat ez mind üzlet és ügyesen csinálja az aki az Apple hátán megszedi magát! De ez csak az én szerény véleményem:)

Szólj hozzá Te is!