A 42 millis acél és Sport Watch szállításai mindenhol júliusra csúsztak

Sloan 2015.05.04. 11:52 Apple, Apple Watch 0 db 181

Az Apple amerikai online felületén, valamint európai és ázsiai boltjainál a 42 milliméteres rozsdamentes acél és alumínium Watch modellek kiszállítását már csak júliusra ígérik – derült ki pénteken.

apple-spring-forward-apple-watch-008-1364x768

Hasonló csúszásokat figyelhetünk meg az Apple honlapján Németországban, Japánban, Hong Kong-ban és az Egyesült Királyságban. Az ausztrál honlap még a júniusi kiszállításról ír, de hamarosan ez ott is júliusra módosulhat. A 38 milliméteres Edition Watch modellek országtól függetlenül továbbra is júniusi kiszállítással láthatóak. Néhány régióban – például Németország és az Egyesült Királyság – a 38 milliméteresek akár 2-3 hét alatt kiszállításra kerülhetnek.

A 38 és 42 milliméteres méret közti készleteltérés arra utal, hogy az utóbbi verzió népszerűbb.  Néhányan azzal a kritikával illették a kisebbik méretet, hogy még vékonyabb csuklóra is túl kicsi. Hogy a júliusi kiszállítási határidő mennyire pontos, egyelőre megjósolhatatlan, hiszen már korábban is láthattunk példát arra, hogy a május végére, június elejére ígért órákat már május elejére kézhez kapták tulajdonosaik – tehát az is lehet, hogy az Apple egyszerűen csak inkább konzervatív becsléseket közvetít, a vásárlók kiábrándításának elkerülése érdekében.

A Wall Street Journal szerdai jelentése szerint, a Taptic Engine-nel kapcsolatos gyártási problémák miatt van csak kevés óra forgalomban. Az Apple állítólag arra kért néhány beszállítót, hogy júniusig lassítsa a gyártási folyamatot – ugyanebben a hónapban lesznek elérhetőek az órák közvetlenül az Apple üzletekben, több országot is elérve.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!