Mi történt a héten? – 2015/18.

Skarp 2015.05.03. 15:41 Apple, Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 174

A hét megint egy rakás fontos hírrel kényeztetett el minket, például az Apple újabb negyedéves pénzügyi jelentésének közzétételével. Mivel sokan csak szombaton-vasárnap jutnak gép elé, minden hét végén összeszedjük nektek a elmúlt 7 nap szerintünk legfontosabb híreit az eredeti posztok linkjeivel, napokra lebontva.

Apple_Watch_tattoo_wrist-970-80_640x

HÉTFŐN jött ki a KGI és Ming-Chi Kuo újabb prognosztizációja a következő napi konferenciahívás tartalmát illetően. Az iPad további hanyatlását és a Mac diadalmenetét jól lőtte be, ám az iPhone-nal kapcsolatosan hatalmas bakot lőtt az eddig szinte orákulumnak tekintett elemző. 21 százalékos visszaesést várt, mondván a telefon túl van a csúcson.

A KEDD erre alaposan rácáfolt, a 60 millió eladott iPhone-nal újabb csúcsnegyedévet sikerült összehozni. Az 58 milliárd dolláros bevétel 27 százalékos emelkedést jelent tavalyhoz képest. Megfigyelhető trend még a szolgáltatások szerepének erőteljesen hangsúlyosabbá válása is.

A SZERDAI napra végre hivatalos megerősítést kaphattunk a második körre vonatkozóan, június végére tervezik a következő adag országban megkezdeni az Apple új viselhetőjének árusítását. További konkrét infók arról, hogy ez melyik országokat is jelenti nincsenek, ami majdnem biztos az az, hogy mi ebben sem leszünk benne.

CSÜTÖRTÖKÖN derült ki, hogy április elején egy betöréses, emberrablásos bűncselekmény során lába kélt valaminek, amit a Cupertino városi rendőrség csak “iPad tesztpéldányként” vagy prototípusként emlegetett. Hogy egy jövőbeli termék verziójáról van szó vagy egy régi, elvetett variánsról nem tudni – csak azt, hogy nem került még elő.

PÉNTEKEN elkezdtek megjelenni az első olyan beszámolók, amik szerint tetovált alkarokon (valószínűleg bizonyos festékek összetevői miatt) időnként vacakolnak a Watch érzékelői, ami miatt minden feloldáskor passcodeot kérnek és autentikáció hiányában a notifikációk sem érkeznek meg az órára.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!