Az iPad továbbra is dominálja a zsugorodó tabletpiacot

Sloan 2015.05.01. 19:00 Apple, iPad, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 409

Az IDC piackutató legfrissebb adatai szerint, az Apple továbbra is a hanyatló tablet piac legnagyobb gyártója – a 2015-ös év első negyedévben 12,6 milliós iPad eladási számmal továbbra is magáénak tudhatja a globális tablet piac  26,8%-os részét. 

ipadair2

A 22,9%-os visszaesés ellenére tehát továbbra is első helyen áll az Apple. 9 milliós eladási számmal a Samsung áll a második helyen, a piac 19,1%-át megkaparintva ezzel. Lenovo, Asus és LG Electronics szintén az első ötben van, 2,5 milliós 1,8 milliós, 1,4 milliós eladással, összesen a piac 12,2%-át tudhatják magukénak.

Az Apple, a Samsung és egyéb elektronikai cégek is megérezték a tabletpiacon tapasztalható lassulást. Az iPhone 6 és iPhone 6 Plus megjelenése – valamint az iPad-es frissítések elmaradása – nagyban hozzájárult ehhez a visszaeséshez. Tim Cook, az Apple legutóbbi pénzügyi értékelőjén azt mondta, hogy a folyamatos fejlesztési beruházások és a nagyvállalati piac felé mozdulás elősegítik majd az iPad eladások növekedését hogy a tablet hosszútávon kiváló üzlet legyen.

Bár azzal kapcsolatban szűkszavúan nyilatkozott, hogy az iPad eladásokat pontosan mikor rázhatnák fel ismét a fentebbiek. “Továbbra is úgy gondolom, hogy iPad igenis nagyon jó profitot hoz hosszútávon, amikor ismét növekedni kezdenek majd a számok – azt nem szeretném pontosan meghatározni, hogy ez mikor következik be, de biztos vagyok abban, hogy eljön.”

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Fehérsólyom - 2015.05.01. 22:12

    Attól tarok, húzni – halasztani fogják a nagy iPad megjelenését. És mikor megjelenik, kiderül hogy egy csomó minden kimaradt belőle. (Hogy legyen mit rakni a következő modellbe is.)
    Pedig nagyon kéne már! A negyedik generációsom döglődik. Azt gondoltam hogy az új iOS miatt van csak, ami nem bírja a rengeteg programot. Kopasztottam, tisztogattam, újraraktam a rendszert, de kiderült, hogy hibás a kicsike. Nem bírja a task-váltást. Mire sikerült az adataimat is biztonságba helyezni, lejárt a garancia is. Kénytelen voltam venni egy okos kis Samsungot. Ez a finom kis jószág jól kiegészíti az iPad hiányosságait. Sajnos nagyon megszerettem, jobban mint az iPadot annak idején. De kelleni fog még iOS-es gép is, mert bizonyos programok meg csak ezen vannak meg. (Ugyanezen okból jön jól, gyakran az android is.)

  2. Stewie - 2015.05.01. 22:36

    Nem tudom nekem tokeletes a negyedik generacios iPad.:) persze azert megroccen neha de egyatalan bosszanto.. Raadasul ugy hogy altalaban 1gb szabad hellyel szokott futni. 32gigas)

Szólj hozzá Te is!