Cupertino-ból elloptak egy iPad prototípust

Sloan 2015.04.29. 11:28 Apple, iPad, Kiemelt hírek 7 hozzászólás 635

A Mercury News számolt be az április elején történt cupertinói betörésről és emberrablásról, melynek során többek között a tesztmodellt is eltulajdonították. Az áldozat egy húszéves fiatalember volt, akit azután raboltak el, hogy egy hölgy online hirdetésére reagált. 

ipadair2

A Santa Clara megye rendőrfőnöki hivatala csak annyit közölt, hogy az ellopott eszköz egy “Apple iPad teszt modell”.  A rablók más elektronikus eszközöket, receptre kapható gyógyszereket és nagyjából 7500 dollárnyi készpénzt is magukkal vittek. Bár a helyi kerületi ügyészi hivatal már két embert is letartóztatott a lopás és emberrablás vádjával, az iPad továbbra sem került elő.

A vád szerint a két elkövető több tárgyat is eltulajdonított, az áldozatot autójukba kényszerítették és csak közel egy mérföld után engedték szabadon. Nem ez volt az első alkalom, hogy egy Apple termék prototípusának lába kélt. Az egyik legnagyobb nyilvánosságot kapott ügy természetesen egy San Francisco-i bárban talált iPhone 4-esé volt, amit később 5000 dollárért eladtak egy riporternek.

A pórul járt vásárló házát később megrohamozták a hatóságok, bár addigra a készülék már visszakerült az Apple-höz. Arról nincs információnk, hogy az ellopott iPad egy következő generációs prototípus vagy egy régebbi széria tesztpéldánya volt, esetleg egy végül elvetett dizájn. Akárhogy is, az eszköz még nem került elő…

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

7 hozzászólás

  1. DnP - 2015.04.29. 18:14

    “A pórul járt vásárló házát később megrohamozták a hatóságok, bár addigra a készülék már visszakerült az Apple-höz. Arról nincs információnk, hogy az ellopott iPad egy következő generációs prototípus vagy egy régebbi széria tesztpéldánya volt, esetleg egy végül elvetett dizájn. Akárhogy is, az eszköz még nem került elő…”

    Visszakerült, de meg nem került elő… kemény egy szitu… azért én átolvasnám a postokat mielőtt élesíteném, mert néha ordas nagy baromságokat raktok ki…

  2. Gretsy - 2015.04.29. 18:46

    Olvasd el mégegyszer, nagyokos. Az ipad nem került elő, a régi iphone 4 igen.

  3. DnP - 2015.04.29. 19:18

    Feltételezem általános suli alsóba jársz még, így eltekintek az idétlenkedésedtől.

  4. someone - 2015.04.29. 20:25

    Gretsynek van igaza. Az iPhone 4-et eladták a riporternek, és az ő házát rohamozták meg, de addigra a készülék visszakerült az Applehöz. Aztán jön az iPad, hogy még nem került elő………..

  5. lonsdale666 - 2015.04.30. 02:53

    Az iPhone 4 esetében volt szó pórul járt vásárlóról.’bár addigra a készülék már visszakerült az Apple-höz’ Ellenben nem tudni mostani vagy régi iPad prototípus volt-e amit elloptak.Ez az ami akárhogy is,de nem került elő.
    DNP, neked kéne megtanulni a szövegértést…

  6. DnP - 2015.04.30. 19:36

    Az, hogy fent emlegetik a telcsit egy tény, de egy bekezdésen belül mondatonként változik, hogy épp melyik készülékről van szó. Csak az utolsó bekezdést elolvasva egy nagy káosz az egész. Azért mert ki tudod matekozni az előzmények alapján, hogy mi a helyzet még nem jeleni azt, hogy jó a post.

  7. G - 2015.05.03. 09:46

    Ezt már nem lehet menteni ;)

Szólj hozzá Te is!