DisplayMate: Jobban olvasható az Ion-X, mint a zafírkristály

UP 2015.04.28. 18:21 Apple, Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 266

A telefonok, tabletek, laptopok képernyőjének összehasonlításáról ismert elemzőcég, a DisplayMate ma tett közzé a 42 mm-es Apple Watch kijelzőjéről egy hosszabb cikket. Összességében kiválónak nevezte az Apple Watch kijelzőket a cég szakértője, Dr. Raymond Soneira, de azt is kifejtette, hogy jó néhány kategóriában az Apple Watch Sporton használt Ion-X üveg lekörözi az egyébként drágább zafír burkolattal rendelkező társait. 

196358-1280_640x

Soneira úgy véli az Apple remek munkát végzett az OLED kijelzőkkel az okosórákon, ami nagy fervenytény, hiszen ez az első ilyen paneljük. “Nagyon szép a szín és a képminőség is” – mondta és hangsúlyozta, hogy kifejezettem elégedett a kalibrációval és a tesztlépek átméretezésével. Azt is megjegyezte, hogy tökéletes párost sikerült alkotni az iPhone 6-hoz.. Bár az Apple korábban nem sokat beszélt az órák kijelzőjéről,  a DisplayMate szerint a 42 mm-es kijelző PPI-je 322 és 326 között van, amivel közel ugyanolyan felbontású, mint a legújabb iPhone kijelzője.

A cég két problémát észlelt a Watch képernyőjével. A képernyő az energiafogyasztás csökkentése érdekében ugye kikapcsol, de Soneira szerint ezt elég idegesítően teszi, miközben a fényerőt olyan módon csökkentik, hogy az a kontrasztot és a színmélységet befolyásolja erősebb környezeti fényben. A második probléma, hogy a prémium modelleken használt zafírkristály bevonat majdnem duplázza a visszavert környezeti fény mennyiségét, amivel erősen rontja az olvashatóságot. Ilyen problémák a Sport Ion-X borításával nincsenek.

Közben érkeztek újabb infók az előrendelt órákkal kapcsolatban is. A Slice Intelligence adatai alapján csak a rendelések 22%-át szállították ki péntek és vasárnap között az Egyesült Államokban -ez összesen 376000 órát jelent. Várhatóan 574000 órát kézbesítenek még ezen felül június 11-ig, a következő nagy dömping pedig május 27-28 környékére várható, amikor is csak 27-én 430000 óra érhet célba. Összesen a megrendelések kb. 33%-át szállítják ki áprilisban, 28%-ot május és még 1%-ot június folyamán, a fennmaradó 38%-nak pedig egyelőre bizonytalan a kiszállítási dátuma.

Eközben egyes vásárlók arról számoltak be, hogy az előzetes júniusi időpont helyett közelebbre került a kiszállítás ideje. Ez úgy tűnik, hogy szorosan összefügg a Watch típusával, ugyanis például a klasszikus szíjas rozsdamentes acél vagy asztroszürke borítású változatok 4-6 hetes késéssel leghamarabb május végén futhatnak be a megrendelőkhöz.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!