Direkt szivatja az Apple a Tidal-t?

Skarp 2015.04.27. 18:44 Apple, iOS, iTunes 2 hozzászólás 256

A New York Post zeneipari forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy az Apple szándékosan késlelteti a Jay Z által birtokolt Tidal iOS appjának frissítéseit, hogy meggyengítse azt saját szolgáltatása, a Beats Music új verziójának érkezése előtt.

tidal_szivas

Ennek köszönhető szerintük az is, hogy az app alig hetekkel elindulása után kiesett a top 700-as listáról – amin nyilván a letöltési adatok alapján rangsorolódnak az alkalmazások. A frissítések közzétételének lassításával komolyan gáncsolta a jóminőségű streaminget kínáló Tidal-t az Apple, állítja a forrás. A Post másik forrásból azt is tudni véli, hogy az iTunes tartalmakért felelős alelnök, Roberd Kondrk azt mondta az Universal Music Group vezetőségének, hogy akik exkluzívan Tidal-on jelentetnek meg dolgokat, azok nem kerülhetnek ki az iTunes Store-ba. Az ilyesmi megszokott a zeneiparban, viszont az Apple állítólag különösen sokat tesz azért, hogy keresztbetegyen az ilyesmiknek.

Rihanna American Oxygen nevű, Tidal-en debütált nótája kapcsán is ilyesmit tapasztaltak az Universal-osok. Az Apple szóvivője cáfolta az értesülést a Post-nak nyilatkozva és nem árt elfelejtenünk azt sem, hogy az Universal és a nagy lemezkiadók sosem arról voltak híresek, hogy tisztán játszanának. A Tidal ellenfelének is szánt Beats Music elvileg a WWDC-n debütálhat, ami június 8-án kezdődik. A Tidal elvileg egyrészről HQ zenéket kínál, másrészt olyan zenészek támogatják, mint Beyoncé, Madonna, a Daft Punk vagy Jack White. Szakértők véleménye alapján azonban az iOS App Store-beli helyezését elnézve jó eséllyel még így is keresztet vethetünk az appra.

ó

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Apples - 2015.04.28. 02:39

    320 kbit/s-nel jobb minőségű?? A Spotify ennyit tud es az osszes felsorolt előadó megtalálható. Mas hianyzik: pl.: Beatles.
    Meg mindig nem latom ezek piaci reset…

  2. Procisz - 2015.04.29. 11:04

    320 kbps az mp3-mak között jó. De maga az mp3 formátum nem jó minőségű egy .wav vagy .flac-hoz képest.

Szólj hozzá Te is!