Apple Watch: Röntgenfelvételek, akksiinfók és garanciális javítások

Skarp 2015.04.27. 12:35 Apple, Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 453

Továbbra is özönlenek az okosórával kapcsolatos tartalmak, itt van pár fontosabb, közérdekűbb hír, egy csokorba szedve.

applwatch

A Chipworks csapata még péntek este közölte  az Apple Watch belsejéről készült nagyfelbontású fotóit és a Watch S1 chipjének röntgenfelvételeit. Mint ahogy az a képekből is lejön, ők is szétszedték a kütyüt és megállapították, hogy az Apple Watch az eddigi legszofisztikáltabb technológiai hátterű viselhető eszköz. Rámutattak, hogy az eddigi készülékek ha nem is elavult, de relatíve régi chipeken futnak, míg az Apple egy teljesen új hardvert fejlesztett a célra. A röntgen célja, hogy – mivel az S1 system-on-chip fémtokozásban található, a technikusok lássák mit csinálnak, mielőtt óvatosan és alaposan darabjaira szednék. Akit részletesebben érdekelnek a belső komponensek és a kétségkívül érdekfeszítő cikk, itt olvashatja el.

Az Apple hivatalosan is közzétette a Watch akksijával kapcsolatos infóit. Ezek alapján 1000 teljes töltési ciklus után a Watch akksija 80 százalékos kapacitást KELL, hogy nyújtson. Ez nem meglepő, az iPad-ek és MacBook-ok esetében is hasonló élettartamokat adnak meg. Az iPhone-ok akksijai 500, az iPod-okéi 400 töltési ciklus után kezdenek el zsugorodni. A hibás akksikat természetesen garanciálisan cserélik, minden más esetben 99 dollár a művelet az USA-ban, 7 dolláros szállítási költséggel. Ezzel egyidőben frissült a szíjválasztó aloldal is az Online Store-ban: eddig minden más kiegészítőhöz hasonlóan kezelte az Apple ezeket, ami a megfelelő fajta és méret kiválasztását problémássá tette. Ennek vége.

Arról is bővebb felvilágosítást kaptunk, hogy mit milyen feltételekkel hajlandóak javítani. Garanciálisan a kijelző alatt rekedt szemcséket és a pixeles anomáliákat, illetve levált hátsórészt javítják (ez utóbbit csak akkor, ha nincs sérülés vagy feszegetésre utaló jel). Ebbe a kategóriába tartozik a pulzusmérő ablakainak párásodása is. Garancián kívül javítják a törött, hiányzó, levált vagy sérült Digitális Korona-fedeleket, extrém kopást, vagy lyukakat, leesésből származó töréseket, megpattant vagy törött üvegfelületeket.

Lefeszegetett, vagy sérüléssel levált hátsórészt, elhajlott vagy törött szíjcsatlakozót, hiányzó vagy levált szíjlekapcsoló gombot illetve a repedéseket a hátlapon szinten ide sorolhatjuk. Amit a büdös életben nem fognak megjavítani garanciális szolgáltatás keretében: szétszedett eszközt, akár hiányzó alkatrészekkel, katasztrofális sérüléseket, hamisított vagy külsős alkatrészekkel henkölt darabokat. A katasztrofális sérülések abból a szempontból kivételek, hogy bizonyos esetekben az AppleCare+ hatálya alá esnek, de ez esetenként egyéni elbírálás alá esik. További részletek itt

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!