Mi történt a héten? – 2015/17.

Skarp 2015.04.26. 18:08 Apple, Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 161

Megint egy kifejezetten zsúfolt hét áll mögöttünk. Mivel sokan csak szombaton-vasárnap jutnak gép elé, minden vasárnap összeszedjük nektek a elmúlt 7 nap szerintünk legfontosabb híreit az eredeti posztok linkjeivel, napokra lebontva.

apple-watch-6_1_2_640x

HÉTFŐN indult az iGo szülinapi akciója, amelynek keretében a Magyarország térképet tartalmazó Szülinapp alkalmazás ingyenesen letölthető 10 napig. Ez azt jelenti, hogy ha nem töltötted le, szerdáig még pótolhatod. Fontos hír volt még az is, hogy a WikiLeaks kirakta a Sony Apple-lel kötött megegyezéseire vonatkozó levélváltásait. Egy sor érdekes dolog kiderült ezekből.

KEDD folyamán megint robbant a demagógiabomba az iPhone-fronton. Ezúttal Manhattan főűgyészének gurult el a gyógyszere és kezdett terroristázni az iOS-es lemeztitkosításra célozgatva. Ha nem jönnek még ki a könyöködön az ilyen megnyilvánulások, itt elolvashatod. Futottak még kategóriában: a Nokia Technologies a mobilpiacra lépne, amint lejár a Microsoft névhasználati licensze.

A SZERDAI napon két fontos hír jött. Az egyik, hogy a kiírások alapján úgy tűnik, hogy a Maps végre tömegközlekedési útvonalfunkciókat kaphat, ami azóta fájó hiány, hogy nem a Google Maps a gyárilag telepített térképalkalmazás. Aznap jött a hír arról is, hogy egy HTTP kódkönyvtári hiányosság miatt közel 1500 iOS alkalmazás van veszélyben.

CSÜTÖRTÖKÖN a Föld Napja alkalmából megint zöldbe borult az Apple logó levélkéje és mindenféle öko-fókuszú promóciók is voltak az online bolti felületeken. Ami rossz hír, hogy a folyton a tutit mondó Kuo megnyilatkozott a négyhüvelykes iPhone ügyében és bár ő is azt mondja, hogy biztosan jön új kis modell, de ez szerinte csak 2016-ra várható. Cserébe idénre új iPod Touch várható. Sovány vigasz?

PÉNTEKEN végre elrajtolt a Watch. Bár Store-ba besétálva még júniusig nem valószínű, hogy meg lehet venni, az első előrendelt példányok megérkeztek jogos tulajdonosaikhoz. Két hírösszefoglalónk közül a napindítót itt, míg a napzárót itt olvashatjátok. A nap folyamán megérkezett az iFixit szétszedős-képes cikke is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!