A Pebble említésért dobtak vissza egy appot

Sloan 2015.04.24. 15:01 Apple, Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 339

Az App Store szabályzata ismét kellemetlen sajtót kapott, miután azért utasított vissza egy iOS app frissítést, mert annak fejlesztője említést tett a konkurens Pebble okosórájáról az alkalmazás metaadataiban. 

rejected

A kérelem elutasítását csütörtökön jelentette a SeaNav US fejlesztője – a tengerészeknek készült alkalmazással a felhasználók Pebble eszközeiken is kaphatnak értesítéseket. Az Apple az App store szabályzatának  3.1-es szekciójának megsértése miatt utasította el a frissítést, ugyanis ez a pont megtiltja a fejlesztők számára “bármilyen más mobil platform” megemlítését a metaadatokban.

A más mobilplatformok népszerűsítése elleni tilalom már régóta érvényben van, de csak bizonyos esetekben érvényesítik. A SeaNav frissítéseiben már korábban is utalt a Pebble-re, következmények nélkül – a jelenleg elérhető verzió leírásában a “Pebble Smartwatch támogatás” olvasható.

Egyenlőre még nem világos, hogy ez a lépés változást jelent-e  az Apple vállalati szabályzatában, az okosórákat platformokként, nem pedig szimpla iOS kiegészítőkként kezelve, vagy egyszerűen csak az App Store ellentmondásos irányelveinek újabb példáját látjuk. Számos más, a Pebble támogatást is megemlítő alkalmazás frissítéseit hagyták már jóvá, mostanáig nem volt példa elutasításra.

A fejlesztők az App Store átláthatatlan felülvizsgálati procedúrájáról panaszkodnak már a kezdetek óta, többen a szabályozási intézkedések tisztázására szólították fel az vállalatóriást.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!