Új iPod jöhet még 2015 folyamán

Skarp 2015.04.23. 19:28 Apple, iPod, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 713

Egyre kevesebbet adnak el belőle és 2012 óta nem történt számottevő változás a háza táján. Mi az? Hát persze hogy az iPod. Most úgy tűnik ez változhat – tudta meg belsős forrásból az AppleInsider.

ipodtouchcolour

A hírek szerint a szerencsés modell a nagyobbik kijelzővel rendelkező iPod Touch lehet, ami a hírek szerint maradna 4 hüvelykes kijelzőméreten, bár e tekintetben bizonytalan volt a pletykás énekesmadarunk. Az évek óta elhanyagolt termékcsalád számára ideális lehetne a frissítés most, hogy az Apple a Beats Music még mélyebb interációjára készül, sőt az sem kizárt, hogy ez az elsődleges motiváció a változtatásokra.

Ha marad az eddigi rutin, az új Touch is az előző generációs iPhone alkatrészeit hasznosítja majd. Tekintve, hogy a jelenlegi modell a 4S A5-ös chipjét használja, ami 2012-es évjáratú, az Apple-nek rengeteg választási lehetősége van, ha meg akarja találni a legjobb ár-érték arányú chipet. Mivel az iPhone 5-tel bemutatkozott A6-ot az 5c miatt még mindig gyártják, tökéletes választás lehetne a tweakhez, bár az 5s A7-ese is ideális lehet – ebben az esetben ez lenne az első iPod Touch 64-bites processzorral.

Időszerű és kézenfekvő lehetne a tárkapacitás növelése is. Az Apple jelenleg 16, 32 és 64 gigabájt tárhellyel kínálja különböző iPod modelljeit. Valószínűnek látszik, hogy jön a 128-as verzió is, sőt ha selling pointot akarnak kreálni és kicsit megörvendeztetni a magamfajta zenebuzikat, lehetne megint 160-as modell is, betöltve az űrt, amit a Classic kivezetése hagyott maga után. A Touch 5 megapixeles iSight kamerája 1080p videót is képes felvenni és képstabilizációval is büszkélkedhet, míg az előlapi FaceTime kamera 720p-s videóra képes – itt is jöhetne már némi előrelépés.

Az iPod-ok az eladások visszaesésével és a streaming boom-mal együtt háttérbe kerültek az Apple berkein belül. Egy ideje nem is képeznek külön kategóriát a negyedéves pénzügyi jelentésekben, csak simán hozzácsapják a bevételeket a szolgáltatásokhoz. A 2014-es pénzügyi év negyedik negyedében összesen mindössze 2,6 millió fogyott belőlük, ami 410 millió dollár bevételt hozott. Voltak apró változtatások alkatrészek és árazás frontján, de az ötödik generációs Touch nem frissült érdemben 2012 szeptembere óta.

Ideje lenne már tehát.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Grrrgo79 - 2015.04.23. 20:12

    1. Az ipod a legsikeresebb termékük még mindig, csak annyi történt, hogy egy GSM és WIFI modullal megtoldották!
    2. Tényleg nem értem miért kell sok tárhely a Stream korában? Az ember egy pillanat alatt offline-ba másolja az aznapi zenéit, ha nincs fennt a kedvenc zenekara, akkor pedig az account-jára tudja feltölteni. (Nekem van NAS-om mégis ami nem volt a Deezer-en Kispál zene azt feltöltöttem a Deezerre. Ha azt szeretném hallgatni 10mp alatt offline-ba szinkrózza a Deezer.) Filmre és képekre ott a Plex, magazinra, meg képregénye pedig a YACreader. 6TB-ot vihetek magammal stream-elve. Ekkora tárhelyű iPad-et és iPod-ot úgyse fognak kiadni. (Ha meg vájtfülü vagy akkor nem iPod-on hallgatsz zenét!) (Szerintem a stream és a private cloud a legnagyobb találmány a PC feltalálása óta!)

  2. Goog - 2015.04.23. 21:22

    Én megvenném de szerintem egy nagyobb méretben is jöhetne…

Szólj hozzá Te is!