Maps: Visszatérhetnek a tömegközlekedési funkciók

Sloan 2015.04.22. 15:01 Apple, iOS, Kiemelt hírek 0 db 260

Három évig tartó nélkülözés után úgy tűnik, az Apple  azon dolgozik, hogy a tömegközlekedési útvonalak visszakerüljenek a Maps alkalmazásba iOS-on és OS X-en – a pletykákat a kedden közzétett hivatalos álláshirdetések erősítették meg.

maps_bkv

A cég szoftvermérnököt keres, aki a Maps részleg útvonaltervezésért felelős csapatához csatlakozik majd – írja az  AppleInsider. “Az útvonaltervező csapat tagjaként, az Apple Maps egyik legjobban várt funkcióján fog dolgozni.”  –  fogalmazták meg a felhívásban. Az elvárások terén azt is leszögezték, hogy a jelentkezőnek mélyreható ismeretekkel kell rendelkeznie a tömegközlekedést illetően, felhasználói és technikai szinten is.

Az iOS 6 Maps verziójának megjelenéséig, a tömegközlekedési útvonalak is népszerű részei voltak az alkalmazásnak, azonban a frissítések kizárták a Google tartalmakat, így a tömegközlekedés mellett több hasznos funkciót is elveszített a gyárilag telepített térképalkalmazás, például az utcanézetet. Ettől függetlenül a Google tölthető, de nem gyárilag telepített Google Maps alkalmazása az egyik legtöbb letöltéssel rendelkező alkalmazás az App Store-ban.

Korábban azt rebesgették, hogy már az iOS 8-cal visszatérhet majd a hiányolt funkció, azonban a megvalósításnál különböző problémákba ütköztek. Az Apple már az idén júniusban megrendezett Worldwide Developers Conference keretein belül bejelentheti a Maps frissítését, mely valószínűleg az iOS 9-hez és az OS X 10.11 verziójához kapcsolódik majd.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!