Használd prezentációs távirányítónak a Watch-od

Skarp 2015.04.22. 13:08 Apple, Apple Watch 1 db 197

keynote_watch

Persze várható volt, hogy ez lesz, amint kész a platform, újabb és újabb ötletek jutnak majd a fejlesztők eszébe. Tegnap a PowerPoint iOS verziója (a többi Office appal együtt természetesen) Watch funkciókkal bővült. Az óra ezentúl képes lesz a prezentációk távirányítására, így fölöslegessé téve a belépőszintű prezenterek műfaját. Watch-unkról elindíthatjuk és előre illetve hátraléptethetjük a slideokat. Glanc módban a prezentáció kezdete óta eltelt időt, a slideok számát és az aktuális slide sorszámát láthatjuk.

Az Apple sem tökölt sokáig, szintén tegnap frissítette iWork Suite-jának iOS appjait, s itt is a távirányítási funkció a legfontosabb változás a Keynote appon belül. A Keynote Remote nevű kiterjesztést már megvillantották tavaly októberben, de nem kapott nagy hangsúlyt. Nagy hiányossága mindkét extensionnek, hogy egyelőre még csak iPhone-os preziket tudunk velük irányítani, Mac-est vagy iPad-est nem. Bízunk benne, hogy ez is hamar elérhetővé válik. Várható ezen felül, hogy számos Apple által fejlesztett iOS app kap hasonló okosórás funkciókat a következő pár napban, hétben.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. iRon242 - 2015.04.22. 15:37

    Hát, szerintem ez nem egy túl kényelmes funkció, hiszen hacsak nem adnak hozzá egy ujjhosszabbítót, hogy amikor az óra teste a csukló belső oldalához van forgatva, akkor behajtott középső ujjal lehessen matatni rajta, akkor ez innentől egy kétkezes mutatvány, szemben az eddigi egykezessel :-(

Szólj hozzá Te is!