A Watch Sport Ion-X kijelzőjét is stressztesztelték

UP 2015.04.22. 16:27 Apple, Apple Watch 1 db 1 153

Kedden napvilágot látott egy videó a Youtube-on, amelyben a Watch Sporton végeztek karcolástesztet. Az Ion-X borítás karcolásnak ellenálló anyagból készült, mely tulajdonságai alapján valahol az edzett üveg és zafír között helyezkedik el.

mjccevnc-large_1_640x360

Ha az Unbox Therapy-s Lewis Hilsenteger által beszerzett darab tényleg igazi, akkor valóban abból a szabadalmaztatott impregnált ion-üvegből készült, melyet az Apple Ion-X-nek keresztelt el. Bár nem minősül olyan tartósnak, mint a zafír, mely a sima Apple Watch-ot és az Edition szériát borítja, de jobban ellenáll a kopásnak, mint az egyszerű edzett üvegek, amiket gyakran az okostelefonokhoz használnak.

Az Ion-X létrehozása során, az Apple az üveget amolyan “sófürdőbe” meríti, mely kivonja a kisebb nátrium-ionokat és kitölti a felületet nagyobb kálium-ionokkal. Az eljárás során az üveg megkeményedik és jobban ellenáll a karcolásnak. Ahogy az a videón is látható, az Apple Watch üvege ellenáll a kulcs, a kés vagy egy acél okozta károknak, de nehezen boldogul a csiszolópapírral. A teszt hasonló eredményeket mutatott, mint Corning Gorilla Glass nevű terméke esetében, melyeket az iPhone és az iPad készülékeknél használtak.

Amellett pedig, hogy az Ion-X üvegborítás létrehozása jóval olcsóbb, mint a zafír, feltételezhető, hogy a Watch Sportot választó, aktív tevékenységeket is folytató vásárlók, jobban örülnek a könnyebb kivitelnek a hordható eszközön. A hónap elején viszont egy brit iPhone-ok javításával foglalkozó cég tesztelte a zafír üveggel ellátott Apple órákat. A stresszteszt alkalmával próbálkoztak csiszolóvászonnal, kulcsokkal, de még fúrógéppel is, és a zafíros borítású Watch-ok sértetlenül úszták meg a tesztet.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Patrick - 2015.04.23. 06:34

    Azt azert mindenki tudja hogy ott egy Apple Watch clone látható. Valami olcso utánzat. :)

Szólj hozzá Te is!