Manhattan kerületi ügyésze szerint az iPhone a terroristák eszköze lesz

Sloan 2015.04.21. 12:14 Apple, iOS, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 275

Egy rádióbeszélgetés során Manhattan kerületi ügyésze, Cyrus Vance Jr. a “terroristák eszközének” nevezte az iPhone-t, az iOS lemeztitkosítása miatt. Nem ő az első, aki ilyen túlzásokba esik és valószínűleg nem is az utolsó.

CyrusVanceJr

“Az Apple egy sötét telefont kreált, amelyhez a hatóságok nem férhetnek hozzá, még akkor sem, ha bírósági végzéssel akarjuk megvizsgálni a tartalmát. Tökéletes eszköz terroristáknak.”  – mondta Vance. Az ügyész továbbá azt is nehezményezte, hogy az ügy nem kapott nagyobb figyelmet, mivel szerinte a rendőrség dolga nyomást gyakorolni a politikusokra az Apple és a Google titkosítási módszereinek megszüntetésével kapcsolatban.

Az alapértelmezett teljes lemeztitkosítás még várat magára a Google-nél, valószínűleg a Nexus 6 titkosítása során észlelt teljesítmény problémák miatt. Az egykori NSA kontraktor Edward Snowden által kiszivárogtatott információk utóhatásaként – ami felfedte, hogy a kormány sokszor a tech cégekkel összejátszva ellenőrzi polgárait – és az okostelefonok lopásaival és hekkelésével kapcsolatos aggodalmak miatt, az iOS 8 titkosítása olyan magas szintű, hogy az Apple szerint még a hatósági szervek sem tudnák feltörni.

Mindezt több politikus és hivatalnok nehezményezi, többek között Eric Holder, az Egyesült Államok főügyésze és David Cameron brit miniszterelnök. Sokak szerint az Apple és a Google köteles lenne hozzáférési pontot biztosítani a rendőrségnek és hírszerző szolgálatoknak, másként szörnyű következményekkel kell számolnunk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Martin - 2015.04.21. 17:51

    Vegulis hasznos ez a titkositas mert ha ellopjak az iPhone-odat akkor a rajta levo adatokat nem tudjak feltorni.

  2. Lego - 2015.04.21. 17:57

    Ezt a problémát már évek óta feszegetik a Canadi lehalgathatatlan és vizsgálhatatlan Amerikában szintén igen közkedvelt BackBery esetében oszt azzal se tudtak mit kezdeni. Mièrt pont az Apple a hibás ? Ha egyáltalán az. Gondolom a Google sem rontja el a jó hirnevét egy szabaddá tett forráskóddal.

Szólj hozzá Te is!