A Nokia újra hódítana a telefonpiacon

UP 2015.04.21. 18:33 Apple, iPhone 2 hozzászólás 933

Bár a Nokia telefongyártó részlegét a Microsoft felvásárolta 2013-ban, a vállalat maradék három divíziójának egyike, a Nokia Technologies azt tervezi, hogy újra betör a telefonpiacra.

en-kral-cep-telefonu-oyununun-ylan-oldugu-yllar_741909_640x

A Re/code információi alapján a Nokia Technologies a legkisebb divízió, mégis mintegy 10 ezer kritikus fontosságú szabadalmat birtokolnak. A részleg mindössze két terméket hozott létre eddig: a Zlauncher nevű Android appot és az N1-et, ami egy Android-os tablet és licenszben kínai gyártók készítik és értékesítik. Ezen kívül a vállalat több projektet is futtat, melyek közül néhány a VR-iparhoz (virtuális valóság) kötődik. Bár az első VR őrület az 1990-es években kezdődött,  az elmúlt két évben a szenzor és kijelző technológia praktikusabbá válásával a Nokia mellett olyan cégek ugrottak rá újra a témára, mint a Samsung, Sony, HTC és az Oculus VR.

Az érdeklődőknek azonban egyelőre várnia kell legalább 2016 harmadik negyedévéig az új Nokia készülékre a Microsofttal kötött névhasználati megállapodás miatt. Ennek ellenére a pletykák szerint már meg is kezdték a munkaerőtoborzást és a fejlesztéseket a 2016-os visszatérésre. A Nokia a telefonpiac egyértelmű vezetője volt nagyon sokáig, de akkor jött az iPhone és az Android és a cég nem tudta kellő gyorsasággal lereagálni a technológia fejlődését, így a piaci részesedése rohamosan zuhanni kezdett. Azt pedig most még nem tudni, milyen operációs rendszerrel működne az új telefon, de tekintve az N1 technológiát az Android tűnik a befutónak.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Pool - 2015.04.22. 00:09

    Hajrá nokia!!!

  2. Boxoló - 2015.04.22. 13:35

    Mekkora telòk voltak akkoriban…!

Szólj hozzá Te is!