Érdekes dolgok kerültek ki a Sony-szivárogtatással

UP 2015.04.20. 14:02 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 907

A korábban államok közötti viszonyt is komolyan befolyásoló dokumentumokat szivárogtató WikiLeaks múlt héten megjelentetett egy rakás Sony-s belső e-mailt, melyekben többek között szó esik az Apple-lel kötött tartalmi megállapodásokról, promóciós együttműködésekről és egy sor kisebb-nagyobb jelentőségű dologról.

sony_vs_apple_640xA legizgalmasabb, szaftos új részletek egyike, hogy egy megállapodás szerint 3 éves szerződést írtak alá a felek (2013 decemberétől), mely alapján az Apple TV-hez adják a Sony Crackle szolgáltatását, sőt a japánok megtarthatják a reklámbevételek 100 %-át. Amennyiben technikailag megvalósítható és az Apple számára is elfogadhatóak a feltételek, lehetősége lesz a Sony-nak saját overlay jellegű reklámokat megjeleníteni. Ez azért is olyan nagy dolog, mert ilyen feltételek mellett a többi partner is vérszemet kaphat, jobb feltételekért püfölve az asztalt. Az App Store-ban kapható Sony játékok értékesítési előrejelzései is kikerültek, ahogyan az utólagos kimutatások is, ezek alapján egyértelművé vált, hogy a médiaóriás bevételei jócskán túlszárnyalták a többi hasonló platformon bezsákolt összegeket.

jason-siegel-apple-cropped_640x

Az egyik levél tételes listát tartalmaz az itthon Szexvideó néven forgalmazott filmben található Apple-utalásokról. A  levélváltás tanúsága alapján a forgatás egy bizonyos pontján erősen elgondolkodtak a Sony Pictures vezetői azon, hogy átirassák a forgatókönyvet az iPad-et valamilyen Sony tabletre cserélve. A film alkotói azonban az Apple mellett érvelnek, mondván a film karakterébe jobban beleillik a cupertinoi tablet, így végül a fejesek is rábólintottak a listára, zöld utat adva a filmnek.

A Sony vezetők közötti levelezésből kiderült, hogy aggodalommal figyelték, ahogy az Apple elkezdte futtatni a sokszínűségre koncentráló Stickers nevű MacBook Air kampányt, amiben az egyik matrica a Breaking Bad főszereplőjét, Walter White-ot, azaz Heisenberget ábrázolja. Történt mindez annak ellenére, hogy az Apple korábban engedélyt kért és kapott a használatra. Több kisebb jelentőségű dolog is nyilvánosságra került, például hogy az Apple exfejes Scott Forstall a Snapchat tanácsadójaként dolgozott jó ideig, komoly részvényopciókat kapva cserébe. Azt azonban nem tudni hogy az alkalmazás bombasikerében mekkora szerepe volt az egykori iOS-főnöknek, aki a legfrissebb hírek szerint Broadway-producerként is kipróbálná magát.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!