Az FBR egy trillió dollárra várja az Apple-t

Sloan 2015.04.20. 16:33 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 231

Az FBR befektetési bank 185 dollárra értékelte az Apple részvényeit – szerintük hamarosan az iPhone gyártója lesz a világ első 1 trillió dollárt érő cége. 

12583-6618-applewatch-editionhalo-l

A befektetőkhöz és a fontosabb oldalakhoz is eljuttatott jelentésben, az FBR elemzője Daniel Ives arról beszélt, hogy az Apple legerősebb ütőkártyája pont a zárt szoftveres ökoszisztémája, mivel a mobil hardverek egyre inkább tömegcikké válnak, és a zárt rendszer segíti a vásárlókat a megfelelő Apple készülékek és szolgáltatások kiválasztásában. Az FBR állítása szerint hosszútávon azonban három fő faktor alapozta meg pozitív értékelésüket: a szolgáltatásokra fektetett nagyobb hangsúly, a növekvő mobileladások Kínában és az olyan új készülék kategóriák előnyei, mint például az Apple Watch.

A szolgáltatásokat tartják az Apple “titkos hozzávalójának”. Az FBR becslése szerint az Apple szolgáltatásain nyert haszna 90%-os, és 2017-re a teljes profit 32%-át is ez adhatja. 2015-ben, a szolgáltatások a nyereség mindössze 12%-át jelentik majd, az előrejelzések szerint legalábbis. Az FBR úgy véli, hogy a másik lehetőségekkel teli terület a vállalati világ. A BYOD (bring your own device) trend egyre nagyobb támogatottsága felpörgetheti az iPhone és iPad eladásokat, akárcsak az olyan produktivitással kapcsolatos applikációkat, mint az Apple és az IBM közös fejlesztésű alkalmazásai.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!