Mi történt a héten? – 2015/16.

Skarp 2015.04.19. 09:42 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 391

Mivel sokan csak szombaton-vasárnap jutnak gép elé, heti szinten összeszedjük nektek a elmúlt 7 nap szerintünk legfontosabb híreit az eredeti posztok linkjeivel, napokra lebontva.

a9

HÉTFŐN elbúcsúzott az iPhoto és az Aperture – a két – mostmár legacy – Apple képkezelő nem tölthető le többet a Store-ból, helyette itt a Photos for OS X, ami az iPhoto-hoz képest előrelépés, az utóbbihoz képest viszont elég soványka. Az is kiderült, hogy nem csak a Watch prototípusokon található diagnosztikai port, hanem a kész példányokon is, de ott már eltakarja egy védőlemezke. Aznap jöttek meg az első becslések is, amik minimum 1 milliós előrendelésről beszéltek.

A KEDD elhozta az iOS 8.4 első, egyelőre még fejlesztői bétájának megjelenését. A frissítés legszembetűnőbb és legfontosabb változtatása, hogy teljesen megújul a Zene alkalmazás. Megtudhattuk sajnos azt is, hogy a kínai bankokkal és a monopolhelyzetben levő kártyakibocsátóval, a UnionPay-jel elakadtak a tárgyalások, így valószínűleg csúszik az Apple Pay rajtja a második legfontosabb piacon. Ami nekünk még rosszabb hír, hogy állítólag az Egyesült Királyságban is hasonló a helyzet, ami a jelek szerint a szolgáltatás európai inváziójának első hídfőállása lehetne. Jót nevethettünk a copycat-gyártókon kesergő Xiaomi CEO-n is – a karma igen rossz szerető.

A SZERDAI napon bejelentette az Apple, hogy felvásárolta a többszenzoros képalkotó megoldásokkal foglalkozó izraeli LinX Imaging nevű céget, ezzel is alátámasztva a következő iPhone-ba ilyen kamerát jósoló szakikat. Kimentek az idei WWDC meghívói is – a június 8-12. között a Moscone Westben megrendezett konferencia szlogenje idén: “A változás epicentrumában”. Kiszivárgott az is, hogy – ellenségeskedés ide, ellenségeskedés oda – a Samsung dedikáltan az Apple számára paneleket fejlesztő csapatot tart fenn, ami 200 főt számlál. Annyira nagy a titoktartás, hogy az ide dolgozó szakik nem is beszélhetnek a csoporton kívül senkivel a fejlesztéseikről.

CSÜTÖRTÖK bombahíre az volt, hogy az utolsó utáni pillanatban az Apple beszállítói bizonytalanságra hivatkozva elvette a termelési megrendelések 30 százalékát a Samsungtól és átadta a TSMC-nek. Így bár még mindig a koreaiak gyárthatják az A9 chipek nagy részét, a tajvaniak is örülhetnek.

PÉNTEKEN Tim megint elismerést kapott, ezúttal a Time 100 legbefolyásosabb emberének listájára került rá, immáron másodjára. Az OS X frontján is volt történés, kijött az első 10.10.4 fejlesztői béta és egy fontos javítás is érkezett a 10.10.3-hoz. Részletek itt. Szintén tegnapelőtti hír, hogy Katie Cotton, Steve Jobs hírhedten könyörtelen PR-jobbkezének ideiglenes utódját, Steve Dowling-ot nevezték ki véglegesen is a pozícióra. Tim célja a kinevezéssel egy barátságosabb Apple kommunikáció kialakítása.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Trixi - 2015.04.19. 10:30

    Koszonjuk! Jo otlet!

  2. Patrick - 2015.04.20. 21:32

    Megy az elet Appleéknél :)

Szólj hozzá Te is!