Tim ismét a Time “100 legbefolyásosabb ember” listáján

Skarp 2015.04.17. 14:48 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 354

Csütörtökön derült ki, hogy a TIME magazin minden évben közzétett a “100 legbefolyásosabb ember” listáján idén is ott lesz az Apple CEO-ja. A demokrata kongresszusi képviselő és emberi jogi aktivista, John Lewis elismerő profilcikkben ír róla. 

timcookwsj

Kiemeli, hogy az Apple elképzelhetetlen profitabilitását és a nagyobb társadalmi felelősségvállalás kultúráját Tim hozta be az Apple-be. Megingathatatlan a magánélet védelmének kérdésében és aktívan kampányol az LGBTQ közösség jogaiért, hogy a megújuló energia projektekről ne is beszéljünk, “amivel a bolygónkat picit tisztábbá és zöldebbé teszi”.  Hangsúlyozza, hogy a cég amerikai létesítményeinek és adatközpontjaina egy része már ilyen forrásokról működik.

Jelenleg is dolgoznak azon, hogy az összes amerikai földön található komplexum megújuló energiával menjen, nagyrészt napenergiával. Ez csak két százaléka a cég teljes szénlábnyomának, azonban az Apple eme értékének 70 százalékát olyan objektumok adják, amik nem is az Apple tulajdonában állnak, további 22 százalékot pedig a vevők generálnak. A céget az utóbbi időben sok támadás érte a melegjogokkal és a magánélettel kapcsolatos álláspontja miatt.

Annak ellenére, hogy az Apple egyike a jópár cégnek, akik felszólították az NSA-t, vessen véget a tömeges adatgyűjtésnek az Edward Snowden által kiszivárogtatott dokumentumok alapján a cég állítólag partner volt a megfigyelésben, akár önszántából, akár kényszerből cselekedett. Cook-ot a konzervatív kritikusai ráadásul képmutatónak nevezték a melegjogi tevékenysége miatt is, mondván akkor miért árulja az Apple cuccokat olyan országokban, ahol a melegek jogaik megcsorbítják, az embereket börtönbe vetik vagy kivégzik.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Dr. Csok - 2015.04.20. 07:48

    Pont, hogy kiall a melegek mellett. Ha a diszkriminativ orszagokban nem árulnák, itthon se lenne. :D

Szólj hozzá Te is!