Az IBM is besegít az egészségügyi kezdeményezésekbe

Skarp 2015.04.14. 17:45 Apple, iOS, Kiemelt hírek 1 db 138

Az “Nagy Kék” bejelentette, hogy egy külön, az egészségügyi kezdeményezésekkel foglalkozó szolgáltatást hoz létre, amivel még jobban elmélyítik a kapcsolatukat az Apple-lel.

timcook_ibmceo

Az új szolgáltatás, amely a Watson Health nevet kapta, a HealthKit és ResearchKit platformok által összegyűjtött adatok összegyűjtésével információkat szolgáltat majd olyan cégeknek, mint pl. a Johnson & Johnson vagy a Medtronic. Innentől kezdve a Watsonnal leszerződő vállalatok felhasználhatják az adatokat mindenféle egészségügyi cégnek, intézménynek és hasonlónak nyújtott szolgáltatásukban. Az Apple elvileg be is segít mindenféle, a Watson-on alapuló appok fejlesztésébe és azok HealthKit-ResearchKit integrációjába – írja a Forbes.

A ResearchKit-et most márciusban jelentette be az Apple – ennek segítségével a júzerek önként jelentkezhetnek mindenféle egészségügyi és gyógyszeripari kutatási program tesztalanyának. A nyílt platformot már most számos külsős app is támogatja. A HealthKit és a hozzá kapcsolódó Health alkalmazás az iOS 8-ban debütált még tavaly. A platform mindenféle külsős appból gyűjti be az adatokat és egy központi helyen jeleníti meg őket.

Az IBM elmondása szerint a Watson Health összekapcsolja majd a régi elektronikus egészségügyi adatbázisokat az Apple új, felhő alapú platformjaival. Ahogy a kutatások száma egyre nő majd, a Watson legfőbb célja, hogy a növekedő mennyiségű információt kezelhető mennyiségekben juttassa el mind a doktorokhoz, kutatókhoz, mind a páciensekhez, kísérleti nyulakhoz.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Vélemény - 2015.04.15. 10:17

    Ez egy nagyon innovatív kezdeményezés, ha sikerül ez által előrelépnie az orvostudománynak, az mindenkinek jó lehet.

Szólj hozzá Te is!