Az első Apple Watch kritikák: A világ legjobb okosórája, de lehet nélküle élni

Sloan 2015.04.09. 15:23 Apple, Apple Watch, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 3 701

Elárasztották az étert az Apple Watch kritikái. Mindössze néhány héttel a boltokba kerülés előtt, a vélemények egyöntetűen dicsérik az eszközt, azonban mindenhol kiemelik, hogy az okosóráknak még meg kell találniuk helyüket. 

12443-6305-BN-HT667_0407pt_M_20150407114721-l

A Bloomberg újságírója, Joshua Topolsky szerint a Watch hardvere “sebészien gyönyörű”, olyan dizájnnal, ami “nem tűnne furcsának egy futurisztikus laborban vagy sci-fi filmben sem”. Az Apple új Taptic motorja feltűnően realisztikus érzéseket kelt”, a digitális korona pedig megkönnyíti a navigációt. “A használat után azonnal tudtam, hogy az Apple Watch a legfejlettebb viselhető eszköz jelenleg” – írta. Topolsky-t az óra pontossága is lenyűgözte,  azonban nem volt elragadtatva az óra kijelzőjének automatikus aktiválásától és úgy véli, hogy a felhasználói felületet is szokni kell még. Az Activity alkalmazást hasznosnak találta, de néhány új funkciót – mint például a Digital Touch-ot és az animált emojikat – már kevésbé. Összességében, Topolsky szerint az Apple innovátor hírnevéhez méltót alkotott, de még meg kell találnia a módját annak, hogy nélkülözhetetlen eszközzé tegye ezt az órát.

Geoffrey Fowler, a The Wall Street Journal munkatársa szerint az Apple Watch egy “számítógép, ami segít, hogy időnket minél hasznosabban tölthessük el”. Bár nem volt elájulva az akkumulátor élettartamától vagy az alkalmazásoktól és az elkerülhetetlen, gyors elavulástól is tart, ennek ellenére is úgy véli, hogy a vásárlók “a jövőt viselhetik csuklójukon.” Fowler kifejtette, hogy szerinte az óra nem helyettesítheti a telefont, de tény, hogy néhány dologra alkalmasabb. “Sokkal inkább jelen vagyok az órával a karomon. Sokkal kevésbé vagyok hajlamos szórakozottan a telefonomért nyúlni és nem érzem annyira kényszerét, hogy az iPhone a vacsora közben az asztalon legyen.” Az óra kijelzőjét a szabadban is megfelelőnek találta, bár a Maps alkalmazás meglehetősen lassan töltött be. Szoftver problémák is jelentkeztek a tesztelés alatt, és a Watch home screen-jét is kicsit bonyolultnak találta. Fowler állítja, hogy az Apple Watch az úttörőknek, az early adoptereknek való és hogy a megjelenés után biztosan vesz majd magának egy Sport modellt. “Érdemes fizetni azért, hogy az első sorból nézhesd, mi vár ránk a techvilágban.”

12443-6307-20150406-apple-watch-first-generation-1-2-l

Az iMessage-ek és email-ek olvasása, fotók iPhone nélküli böngészése kíváncsivá tették Re/code riporterét is. Lauren Goode sok tekintetben osztja Topolsky véleményét, különösen a fitness tracking funkciókat illetően. Szerinte is az Apple Watch a legdizájnosabb okosóra a piacon, és bár a divat világa felé törekszik, még mindig jobban be fog jönni a kütyüőrülteknek. A korábbi tesztelőkkel ellentétben Goode-nak nem akadt problémája az appokkal és az órával lebonyolított telefonhívások minőségét is jónak ítélte meg – “A vonal másik végén nem is gondolták, hogy okosóráról hívtam őket.” Az órán lévő Apple Pay szintén pozitív értékelést kapott és Goode szerint az akkuidő is jobb volt a vártnál.

A The Verge újságírója, Nilay Patel egy “meglehetősen kicsi és személyes eszköznek” nevezte az órát, amely “meglepően nehéz”. Kicsit lassúnak is találta, bár az Apple frissítései megoldást ígérnek erre a problémára. A kijelzőt egyszerűen csodálatosnak nevezte, bár Patel is egyetért Topolsky aggályaival a kijelző érzékenységét illetően. Patel a felhasználói felületet egy kissé zavarosnak találta, de az Apple Pay, melyet kedvenc funkciójaként emlegetett, teljes mértékben lenyűgözte az újságírót. A Digital Touch szerinte elképesztően haszontalan és csak cool demó, semmi több. Patel a Sport modellt ajánlja  – “Nem költenék annyival több pénzt csupán a dizájnra, amíg az Apple ki nem találja, hogy pontosan mit is akar az órával.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Blasyus - 2015.04.09. 15:48

    Holnap mar meg is rendelem aztán majd meglátjuk mire lesz jó :)

  2. Csam-csung - 2015.04.09. 16:17

    Igen ez az óra csak egy kütyü most. Viszi sokkal.jobb mint a többi piacon levő, de még nem az igazi.
    Nélkülözhetetlen pedig akkor lesz amikor megoldják, hogy egészségügyi szenzorok kerüljenek bele, szív, vércukor stb…
    Nagyon remélem ez sikerülni fog és nagyon szurkolok az applenek.

  3. decsidani - 2015.04.13. 12:25

    Az első képen fejtetőn van a kezén az óra :D Hihetetlen, hogy a jobb kezesek nem képesek rendesen “fejtetőn” hordani, hogy a kézfej felé legyen a korona… :D

Szólj hozzá Te is!