Az Apple a 8. a legtöbb mobilszabadalommal rendelkező cégek listáján

Sloan 2015.04.03. 13:29 Apple, iPhone 0 db 305

A tavalyi év során az Apple a 8. helyre került a legtöbb mobil szabadalmat magáénak tudó cégek listáján, sokakat megelőzve, azonban néhány komoly riválisa mögött maradva – jegyezte meg a Chetan Sharma Consulting csütörtökön kiadott jelentése.

patentapple

A sort az IBM nyitotta, mely a 2013-ban első helyen álló Samsungtól vette vissza a vezető pozíciót, a harmadiknak pedig a Qualcomm wireless technológiai cég futott be. Őket követte a Microsoft, a Google, a Sony, és az LG  – majd az Apple, a BlackBerry és az Ericsson. A jelentésből az is kiderül, hogy egyre több szabadalomhoz jut az iparág: az Egyesült Államokban benyújtott kérelmek negyede mobil eszközökhöz kapcsolódott.

Európában kicsit más a helyzet, 10-ből csak egy ilyen szabadalommal származik az öreg kontinensről (ez négy százalékos visszaesés), amit a Chetan Sharma többek között az olyan helyi cégek megszűnésére vezet vissza, mint a Nokia, amely 2014-re teljes mobilrészlegét eladta a Microsoft-nak. Az Egyesült Államokat Japán és Kína követi a biztosított szabadalmak legmagasabb számát illetően: a ZTE és a Huawei játszották a legnagyobb szerepet Kínában, de a MediaTek és a Xiaomi is jól szerepelt.

Az Apple gyakran nyújt be új technikai szabadalmakat, az Amerikai Szabadalmi és Védjegyhivatal a napokban tette közzé, hogy a cég két lencsével, egy szenzorral dolgozó kamerára nyújtott be szabadalmi kérelmet.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!