A Samsung gyártja az A9-es chipeket

UP 2015.04.03. 15:34 Apple, Egyéb 2 hozzászólás 318

Az elmúlt hónapokban több egymásnak gyakran ellentmondó pletyka is szárnyra kapott az Apple és a Samsung munkakapcsolatáról. Most úgy néz ki, vége lehet a találgatásoknak a beszállító személyét illetően.

php3ni4og_640x

Most azonban kiderült, hogy szinte egészen biztos, hogy a régi vetélytársból beszállítóvá avanzsált Samsung szállítja majd az A9-es chipeket a következő generációs iPhone-okhoz és más Apple termékekhez, lenyomva ezzel a TSMC-t. 2013-ban ugyanis éppen azért írt alá a chipek gyártásával kapcsolatos megállapodási szerződést az Apple a tajvainakkal, hogy ne kelljen a Cupertinóval perben is álló Samsungra támaszkodni a vállalatnak. Egy személyazonosságát leplezni kívánó bennfentes szerint a Samsung Dél-Koreában, a giheungi telephelyén kezdi a processzorok gyártását.

Most nagyon úgy tűnik, hogy a Samsung befektetései a gyártástechnológiába nagyon is kifizetődnek, hiszen megnyerte magának az Apple-t, míg a TSMC elnöke, Morris Chang kénytelen volt elmondani a befektetőinek, hogy a 2015-ös versenyt a legfejlettebb chip gyártásáért úgy tűnik elveszítik a Samsunggal szemben. Persze azt is hozzátette, hogy 2016-ban újra felülnek a lóra, és visszanyerik az elvesztett előnyüket. A koreai vállalat 14-nanométeren készíti chipjeit, ez pedig most még meghaladta a TSMC képességeit. Mindemellett a Samsung gyártja majd a memóriát is a következő generációs Apple készülékekhez.

Eddig nem sokat lehetett tudni a következő iPhone és iPad készülékekről az A9-es chipeken kívül, de a legújabb információk szerint Force Touch technológiát is alkalmazhatják a készülékeknél – ahogy arról már beszámoltunk, valószínűleg csak az iPhone 6s Plus esetében. Más pletykák szerint viszont a legújabb iPad Pro is A9-es processzorral készülhet, mely 2015 végén debütálhat, illetve a 2015-ös iPad Air és iPad Mini is ugyanezzel a technológiával működne.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Dixx - 2015.04.03. 22:39

    Elég szomorú ha így van, mert így us romlik eléggé a minőség az Apple- nél. A Samsung pedig a saját modelljeibe sem tud normális procit gyártani csak azok a telefonjaikat jók amikbe qualcomm processzor van.

  2. Pallos02 - 2015.04.05. 14:02

    WTF?MOM GIVE A CAMERA FAST!!!

Szólj hozzá Te is!