Apple állítólag a szolgáltatókra bízná a streamingköltségeket

Sloan 2015.04.02. 17:29 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 171

Az Apple a tartalomszolgáltatókra hárítaná a streaming-infrastruktúra költségeit és felelősségét hamarosan megjelenő TV szolgáltatásában – állítja egy szerdán kiadott elemzés.

AppleTV_Main-Menu_Movies_US-ONLY_PRINT

A Re/code szerint, míg a videó streamelés viszonylag alacsony áron megoldható, a költségek drámai megnövekedésétől tart az Apple egy erősebben promótált szolgáltatás esetében. Az Apple internet szoftverekért és szolgáltatásokért felelős alelnöke, Eddy Cue vezeti az új platformmal kapcsolatos tárgyalásokat, és értesüléseik szerint az közvetíti a TV-s tárgyalópartnerek felé, hogy az Apple itt erősségeire, a hardverre és szoftverre akar koncentrálni, így a streaming infrastruktúrát az abban tapasztaltabb felekre bízná.

Ebben nincs semmi új, hiszen az iOS appok és az Apple TV csatornák esetében is a tartalomszolgáltató hálózatok kezelik az ilyen ügyeket, olyan partnerekkel együttműködésben, mint pl. az EdgeCast. Bár a streamingszolgáltatás 5 centbe kerül óránként, az ár nagyon megugorhat, ha több millió felhasználó szabadul rá egyszerre a hálózatra. Egy másik forrás másik elmélettel jött elő: eszerint az Apple egy igazán csábító ajánlattal akar előállni a szolgáltatók felé. Ráadásul ha a tartalomszolgáltatók intézik a saját streamjeiket, akkor az  internetszolgáltatók is kevésbé tudnak keresztbe tenni a tévészolgáltatásnak.

Nem sok mindent lehet még tudni a hamarosan megjelenő szolgáltatásról. Korábbi beszámolók arra következtettek, hogy júniusban jelentik be megjelenését a Worldwide Developers Conference-en és szeptemberben már debütálna is 30 és 40 dollár közötti áron. A hírek szerint az Apple már tárgyalásokat folytat olyan hálózatokkal, mint a Fox, a CBS, az ABC, a Discovery, a Viacom vagy a Disney.

A tartalmat illetően, eleinte soványka, 25 csatornás kínálata lesz majd az Apple-nek, szinte csak a legfontosabbakat tartalmazza majd és egy pár rétegműsort. Az előfizetés az új Apple TV indulásával egy időben mutatkozhat be, a set-top box pedig állítólag az A8 processzor mellett Siri-vel és extra tárhellyel – utóbbi az új App Store miatt lesz szükséges – is rendelkezik majd.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!