Itt a következő 8 darab MobileMe alkalmazás

Skarp 2015.04.01. 18:17 Apple, iOS, Kiemelt hírek 0 db 397

Az IBM és az Apple kedden közzétette a következő 8 alkalmazást, amit az együttműködés keretében fejlesztettek. Ezúttal leginkább az egészségügyi és az ipari ágazatokra koncentráltak. 

hospital_rn

Az első ilyen a Hospital RN, amivel végleg a kukában landolhatnak az átkos csipogók, ráadásul a nővérek így bárhonnan hozzáférhetnek a betegek adataihoz a kórházban. Az iBeacon-ös helymeghatározással automatikusan megtalálhatók a páciensek, míg a push notikkal gyorsan értesülhetnek a betegek kéréseiről, a laboreredmények státuszáról, biztonsági riasztásokról és hasonlókról. A következő a Hospital Lead for iPad, ami könnyebbé teszi a személyzet kezelését, beosztását. A centralizált rendszerrel könnyebbé válik a feladatok beosztása és priorizálása. A szolgáltatás támogatja a belső adatbázisokat is, amiket egyesített nézetben képes megjeleníteni.

A Hospital Tech nevű iPhone app segítségével a páciensek adataihoz is hozzáférhetnek a nővérkék, illetve a fentebb említett státuszellenőrzéseket el tudják végezni, a riasztásokról és egyéb push notikról nem is beszélve. A Home RN az otthoni ápolóknak nyújt könnyen kezelhető és intuitív eszközt, amivel egyrészről tájékozódhatnak a páciensekről illetve szöveges, képes, videós, stb. információt oszthatnak meg a csapattagok között. A GPS-szel iránymutatást is kaphatnak a gondozottakhoz vagy egyéb fontos helyszínekre (gyógyszertár, öregek otthona, sürgősségi betegellátok, stb.) odatalálni kívánó kijárós nővérkék.

Az ipari projekteket a Rapid Handover nevű iPad app képviseli, aminek segítségével a termelési egységek vezetése könnyebben tudja terjeszteni a termelési célokkal, eszközkarbantartással és személyzeti ügyekkel kapcsolatos információkat. Az utazás és szállítmányozás kategória is új appot kapott, az Ancillary Sale formájában, ami a légiutas-kísérők dolgát könnyíti meg, már ami a repülés közbeni étel és italrendeléseket, illetve egyéb fizetős szolgáltatások értékesítését illeti. Az Apple Pay és egyéb érintős kártyarendszerek természetesen támogatottak.

A Risk Inspect a biztosítási ellenőrök számára nyújt segítséget, a helyszínen fotókat és videókat készíthetnek, illetve analitikai mechanizmusok is rendelkezésre állnak, amik segítségével könnyebben megtalálhatóak a potenciális kockázati területek. A revizorok hozzáférhetnek a kliens előtörténetéhez, környezeti és építészeti adatokhoz, környéki bűnözési statisztikákhoz és egyéb releváns infókhoz, amik szükségesek lehetnek a döntések meghozatalához. A legutolsó új app az Order Commit for iPad a kereskedők számára ad hozzáférést a legfontosabb, vállalkozásukkal kapcsolatos adatokhoz.

A két cég együttműködése még tavaly júliusban kezdődött, az első 10 app pedig decemberben landolt. A projekt elvileg közel 100 alkalmazás lefejlesztését tűzte ki célul.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!