Ezúttal a Dolby-tól csábított el egy vezetőt az Apple

UP 2015.04.01. 13:57 Apple, Egyéb 1 db 156

Az Apple megállíthatatlanul csalogatja át a jobbnál jobb szakembereket a konkurenciától. Legutóbbi fogása a Dolby ügyvezető alelnöke, Mike Rockwell (képünkön jobbra), akire rábíznák a hardver részleg vezetését.

rockwell

Rockwellt minden bizonnyal azért alkalmazták, hogy javítsák az audio és kijelzőtechnológiákat a jövő Apple készülékein. A volt Dolby alkalmazott LinkedIn profilja szerint februárban írt alá az almás vállalathoz, bár új munkakörét ott nem osztotta még meg. Bár a Dolby leginkább többcsatornás hangtechnikai megoldásai révén ismert, Rockwell a legfejlettebb technológiákért felelős cégcsoportot vezette és ezek révén leginkább a cég Dolby Vision nevű forradalmian új kijelzőtechnológiájával foglalkozott. E fejlesztési projekt célja többek között a nagy felbontású kijelzők színhelyességének és fényerejének javítása volt.

Persze ez csak egy a sok egyéb dolog mellett.  Ezek után kinevezték a cég hangtechnológiai fejlesztéseiért felelős pozícióba, ami az otthoni, mobil és a mozis hardvereket is magában foglalja. Kétségtelenül Rockwell az egyik legnagyobb Apple-fogás az audio- és kijelzőtechnológia területén az elmúlt években, de azért páran megelőzték már. 2011-ben a cég elcsábította a THX és Lucasfilm felsővezetőjét, Thomason Holmant, hogy vezesse az audiohardver-részleget. Ha figyelembe vesszük Rockwell mellett a Beats Electronics 2014-es megszerzését, akkor nagyon úgy tűnik, hogy az Apple az audio termékeinek kipofozásán dolgozik, ideértve a számítógépes hangszórókat, fejhallgatókat és az audioszoftvereket. Bár a termékek többsége már Retina kijelzős, mégis több Apple termék működik elavult technológiával, így az új videós szakemberekkel és Rockwell tapasztalataival az is elképzelhető, hogy egy teljesen új fejlesztésen dolgoznak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. jani_ka - 2015.04.01. 16:51

    Már nagyon ideje,hogy a hangzástechnika
    változzon,))

Szólj hozzá Te is!