A sajtó szereti Galaxy S6-ot, az Edge csak egy gimmick a többség szerint

Sloan 2015.04.01. 15:02 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 792

Megjelentek az első értékelések a Samsung új okostelefonjairól: sokan dicsérik a dizájnt – bár mindenki elismeri, hogy igencsak Apple-szerű – ugyanakkor megkérdőjelezik az S6 Edge létjogosultságát.

galaxys6-18.0

“A Galaxy S6 nem éppen eredeti, úgy néz ki, mint az iPhone 4s és iPhone 6 egybeolvasztott változata. A mobilipar Pontiac Aztek-jai után egy valóban szép luxusmodellel álltak elő.” – írta Daniel Howley, a Yahoo Tech riportere a csúnyácska és hatalmas bukásnak bizonyult autóra utalva, amit a legtöbben a Breaking Bad főszereplőjének eredeti autójaként ismerhetnek. Howley hiányolja az SD kártyának való slotot, a cserélhető akkumulátort, a vízállóságot – ezeket mind a dizájn kedvéért áldozták fel. Hozzátette, az S6 Edge hajlamosabb kicsúszni a kezünkből, mint az S6, éppen sajátos képernyőkialakítása miatt. A kijelzők kapcsán, egyértelműen elnyerte Howley tetszését, hogy a telefon széle a hívásoknak megfelelően különböző színben világít.

Howley úgy véli, hogy a Samsung új 16 megapixeles kamerái felülmúlják az  iPhone 6 és 6 Plus modellekbe épített 8 megapixeles Sony alkatrészeket, valamint a fotó applikáció gyorsaságát is pozitívan értékeli. Az S5-höz képest hatalmas előrelépést jelent a gyors fotózás. Összességében Howley elégedett és azt tanácsolja, hogy aki új Android készüléket keres, válassza a Galaxy S6 és S6 Edge modelleket, sőt, szerinte az új Samsung modell több iPhone rajongót is elcsábíthat majd.

Az Associated Press techriportere, Anick Jesdanun részben egyetért az előtte szólóval, azonban szerinte az iPhone-oknak jobb a fogása is, illetve a hátlapjukkal is jobban meg van elégedve. A cserélhető akkumulátort és a vízállóságot nem tartja annyira nagy veszteségnek. Jesdanun szerint, a Samsung kamerái pontosan olyanok, mint az iPhone-oké, azonban azt örömmel konstatálta, hogy a Samsung Note 4 szaturációs hibái kijavításra kerültek, valamint azt is jó ötletnek tartja, hogy a lezárt képernyőn kétszeri érintésre bekapcsolható a kamera.  Jesdanun úgy véli, a legtöbb embernek megfelelő lehet a sima S6 modell, az Edge viszont jelenleg keresi azt a célt, amit érdemben szolgálhat sajátos kialakítása.

A The Verge újságírója, Dieter Bohn így foglalta össze véleményét az új okostelefonról: “Ez történik, amikor a Samsung nem az iPhone-t, hanem az Apple termékfilozófiáját akarja lemásolni.” Bohn jól kivitelezettnek nevezte az S6 dizájnt, melyet szerinte is az iPhone ihletett. Bohn-nak tetszik az S6 képernyője: “Az egyik legjobb kijelző, amit valaha láttam.” – jelentette ki. Dicsérte a kamerát is – bár még mindig jobbnak tartja az iPhone 6 Plus kameráját – illetve a készülék teljesítményét és az akkumulátor élettartamát illetően is elégedett volt. Sokkal inkább ajánlaná az S6-ot, mint az S6 Edge modellt. “Valójában nem kapunk annyival többet azért a plusz 100 dollárért. amit az Edge-re költenénk, csak néhány nagyon felejthető funkciót és egy jól kinéző telefont.”

Sascha Segan, a PC World munkatársa, “kiválónak” nevezte az S6-ot, mondván a “Samsungot ismét az Android világ csúcsára emeli képernyőjének, processzorának, dizájnjának köszönhetően.” Természetesen a MicroSD slot-ot ő is hiányolja, de a cserélhető akkumulátor elvesztése miatt nem panaszkodik. Társaival ellentétben, szerinte az S6 kamerája nem éri utol az iPhone 6-ot. “Bizonyos dolgokban a Galaxy S6, míg másokban az iPhone 6 jobb. A Galaxy S6 szuper telefon a mainstream felhasználók számára.” – írta. Az S6 Edge-ről azonban már nem volt ilyen véleménnyel: “még egy tisztességes ébresztőóraként sem válik be” – tette hozzá.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

 1. Yeti - 2015.04.01. 21:32

  Ennyi erővel bármi hasonlít bármihez!!!

 2. Jakuza - 2015.04.04. 10:36

  Udv mindenkine
  Van pár almás cuccom
  van régi es új is
  De mindig leírják elsőre
  utánna meg istenítik
  Pedig csak használati tárgyak
  Nem nézek meg jobban valakit mert szifonja van
  Azt se akinek samuja van
  Ezt nyomtatják mindenhol
  Ettől azt hiszik hogy nagyobbak vagy többek
  pedig nem
  Azért veszünk almát mert jó
  Azért veszünk Samut mert “kicsit “rosszabb
  Azt mondja más hogy ez a jobb ezt vedd ettől vagy több
  Mindig vedd az újabbat mrt az a trendi
  Évente mert elavult a tavalyi ja
  Mekkora fa….ág
  Túl árazott mind a két termék
  Már nem tudják mennyit kérjenek érte
  Ja de bármennyit
  Mi a fa.. kerül egy laptopba 5-600000 Ft ????? Egy tab 200000 Ft ????
  Egy telefon 250000 Ft ????
  Es mi vesszük mint a cukrot
  Elgondolkodtató nem hogy hova került a világ ?

Szólj hozzá Te is!