Tim is diszkriminatívnak nevezte az új indianai törvényt

Sloan 2015.03.30. 13:20 Apple, Kiemelt hírek, Tim Cook 0 db 178

Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook, egy Twitter posztban adott hangot ellenérzéseinek az új indianai törvénnyel kapcsolatban és egyúttal megkérte az arkansasi kormányzó is, hogy vétózza meg az ottani hasonló törvényjavaslatot.

Tim Cook

Mindkét törvény a vallásszabadság védelmével kapcsolatos, azonban kritikusai szerint utat enged az ún. LMBT közösség – azaz leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek elleni diszkriminációnak. Az Apple más olyan cégekhez csatlakozott, akik már korábban is szót emeltek az ellen, hogy hasonló törvényeket fogadjon el az állami kongresszus. Cook-ék a sokszínűség és egyenlőség mellett foglaltak állást, ezért olyan kezdeményezésekben is részt vettek, mint a San Francisco-i Pride felvonulás, így is kiállva az elfogadás ügye mellett.

A törvény vallási szabadság biztosítása érdekében lehetővé tenné, hogy a vállalkozások vallási meggyőződésre hivatkozva megtagadhassák a kiszolgálást meleg vagy biszexuális vevőiknek, vagy kizárólag ezen az alapon ne alkalmazzanak valakit. Az egyértelműen elfogadhatatlan és diszkriminatív szabályozáshoz hasonlók elfogadtatásával rendre bepróbálkoznak a kevésbé progresszív vezetésű államokban.

Tim Cook, volt az első, aki egy a Fortune 500-as cég vezérigazgatójaként nyíltan felvállalta homoszexualitását, miután tavaly írt egy esszét a témában, melyben felhívta az USA kormányát a LMBT védelméről szóló jogszabály megalkotására – a törvény védené a leszbikus, meleg, biszexuális vagy transznemű dolgozókat attól, hogy szexuális beállítottságuk miatt veszítsék el munkahelyüket. Cook tavaly egy jókora összegű adománnyal is támogatta a mozgalom egyik Arkansas-ban működő csoportját.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!