Mi történt a héten? – 2015/13.

Skarp 2015.03.29. 19:05 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 174

Mivel sokan csak szombaton-vasárnap jutnak gép elé, mostantól heti szinten összeszedjük nektek a elmúlt 7 nap szerintünk legfontosabb híreit az eredeti posztok linkjeivel, napokra lebontva.

timcookwsj

HÉTFŐN megtudhattuk, hogy a Boot Camp az új MacBook modellek esetében már nem támogatja a Windows 7-et, úgyhogy vagy tessék más virtualizációs megoldás után nézni, vagy tessék 8-ra updatelni. Esetleg megvárni a Microsoft-os operációs rendszer 10-es iterációját. Ez van.

A KEDD legfontosabb híre talán az új, az Apple és a Stevehez legközelebb álló emberek által is jónak tartott Jobs-biográfia megjelenése volt. A Becoming Steve Jobs napról-napra egyre több helyről vásárolható meg, de aki biztosra akar menni, annak irány az Amazon. Futottak még kategória: kijött az OS X 10.10.3 sorban ötödik bétája is.

A SZERDAI napon jött a hír, hogy lezárult az olasz adóhatóság vizsgálata az Apple körül. A hatóság gyanúja alapján írországi leányvállalatokon keresztül próbálta meg a cég kikerülni az olaszországi társasági adófizetést. Az ügy ezzel akár bírósági szakaszba kerülhet. Erre a napra is jutott egy újabb béta, az iOS 8.3 negyedik bétája, ami a második, ami publikus bétaként is elérhető az Appleseedről.

CSÜTÖRTÖKÖN nagy csinnadrattával jelent meg világsajtóban, hogy a Fortune a világ legjobb vezetőjének választotta Tim Cookot. Az ennek apropóján megjelent nagyívű profilcikkben Tim azokról a dolgokról beszél, amiket Jobs halála után tanult meg, illetve a poszt-jobsi érában betöltött szerepéről is elmélkedik.

PÉNTEK folyamán megkaphattuk az első, már Watch-kompatibilis appok listáját az Apple-től, illetve azt is megtudhattuk, hogy az új kampusz Steve Jobs-ról kaphatja majd a nevét.

Jövő héten veletek, ugyanitt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!