Steve Jobs nevét kaphatja az új kampusz

Sloan 2015.03.27. 13:52 Apple, Kiemelt hírek, Steve Jobs 1 db 390

Bár az Apple máig érintetlenül megőrizte Steve Jobs irodáját, egy ennél is nagyszabásúbb emlékművet terveznek a cég atyjának tiszteletére – Tim Cook róla nevezné el új, űrhajószerű kampuszt vagy annak egy részét.  A névadásban a család dönt majd – nyilatkozta Cook a  Fortune egyik riporterének.

12298-6025-Screenshot-2015-03-27-000357-l

Jobs, életének utolsó éveiben köztudottan megszállott volt az épülő kampusz dizájnját illetően – személyesen jelent meg még Cupertino városi tanácsa előtt is, hogy építési engedélyt kérjen. “Azt hiszem, jó esélyünk van arra, hogy a világ legjobb irodáját építsük meg.” –  nyilatkozta Jobs utolsó nyilvános megjelenésekor. Cooks “minden termék anyjaként” emlegeti az épületet, olyan high-tech funkciói miatt, mint például az a speciális applikáció, amely az autóval érkező dolgozókat üres parkolóhely felé irányítja.

Úgy véli, hogy az irodai környezet kiemelt fontossággal bír egy cég kultúrájában. “Az iroda nem lehet olyan hely, ami nem mozdítja elő a kreativitást” – mondta az Apple CEO-ja. “Utálom a “központ’ szót. Itt igazi munka folyik, nem a levegőbe beszélünk és nem vagyunk bürokraták” – tette hozzá Tim. Cook leginkább a földalatti, 1000 férőhelyes magán auditórium építését várja. Ide helyezik majd át többek között az összes bemutató keynote-ot, aminek a MacWorld otthagyásán kívül szintén az lehet a célja, hogy az Apple-nek maximális kontrollja legyen a termékmegjelenési üteme fölött.

Bár az építkezés gyorsan halad, az AppleInsider légi felvételein látható, ahogy az éttermi rész kimagaslik, a cégnek még el kell döntenie, mely részlegek kerülnek majd ide az Infinite Loop-ból. Jony Ive dizájn csapata azonban szinte biztosan egyike lesz az átköltözőknek – állítólag a felső emeleten harmincezer négyzetméteren foglal majd helyet az ipari formatervezés és humán interfész közös részlege. A kilátás is lélegzetelállító lesz, az Apple csak “szavannaként” emlegeti a főépület és fitneszcenter közötti részt.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Xcv - 2015.03.27. 17:12

    Jo kávézást :D

Szólj hozzá Te is!