Jön az első adag third-party Watch alkalmazás

UP 2015.03.27. 16:53 Apple, Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 330

Még majdnem egy hónap mire megjelenik az Apple Watch és még 15 nap mire előrendelhető, de már van néhány olyan alkalmazás, melyet okosóránkkal használhatunk majd, máris elérhető az App Store-ban.

watchapps

A megjelent applikációk között van a Twitter, a Things, a Target, a Dark Sky, és a Sky Guide is, de továbbiak megjelenése is várható még. Míg a legtöbb fejlesztő még azon dolgozik, hogy létrehozzák az Apple Watch kompatibilis alkalmazásukat még az óra megjelenése előtt – mert mostanra nem sikerült végezni a frissítésekkel – az Apple máris promotálja azt a néhány appot, melyek elérhetővé váltak a mai nappal.

A megjelenés publikus, így elkerülhetetlen lesz, hogy a viszkető kezű tesztelők rávessék magukat és tetőtől talpig végigvizslassák az új, updatelt alkalmazásokat.  Ezeket az applikációkat pedig valószínűleg telepítik majd a Store-ban kiállított Watch-okra is, hogy a vásárlók lássák, milyen az iPhone-jukról ismerős alkalmazásokat használhatnak majd az új eszközzel. Íme a napvilágot látott jövőbeli Apple Watch alkalmazások részleges listája, melyek már működnének az órával és az App Store-ban is megtalálhatók:

Air Canada
AliPay
Babbel
Dark Sky
ECB Cricket
Evernote
Expedia
Kitchen Stories
Line
MLB.com At Bat
Procreate Pocket
Qantas Airways
Redfin
Runtastic Six Pack
Sky Guide
SPG: Starwood Hotels and Resorts
The New York Times
Target
Things
TransitApp
The Wall Street Journal
Twitter
WeChat
Yahoo Tourney Pick’Em

Addig is frissítheted vagy letöltheted telefonodra az okosórával kompatibilis verziókat, de az Apple Watch funkciók addig nyilván nem működnek, míg nem párosítjuk iPhone-unkkal. Közeledve az óra megjelenéséhez, az már kiderült, hogy az iOS 8.2-vel érkezett Companion appban létrehoznak az Apple Watch applikációk számára egy külön App Store részleget, illetve az Apple már egy ideje működtet egy micrositeot azon alkalmazások számára, melyek elérhetőek lesznek az Apple Watch-on.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!