Trent Reznor és Zane Lowe segít a Beats Music és az iTunes Radio kipofozásában

Sloan 2015.03.26. 16:20 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 159

Egy szerdán közzétett jelentés szerint, az Apple jól halad a megújuló zenei szolgáltatásának munkálataival. Az alkalmazás a Beats Music újratervezett verzióját is tartalmazza majd, amit a Nine Inch Nails frontemberének, Trent Reznor-nak segítéségével fejlesztettek és hamarosan jöhet az iTunes Radio szolgáltatás következő verziója is. 

reznor

Különböző források arról számoltak be, hogy Reznor, a Beats korábbi kreatív igazgatója a Beats Music újratervezésére adta a fejét. Az applikáció már akár az iOS 8.4 részeként is megjelenhet majd – írja a The New York Times. Reznor mellett munkálkodik Jimmy Iovine, a Beats társalapítója is. Az applikáció állítólag megőrzi a Beats alapvető funkcióit, így maradnak például a profik által kurált lejátszási listák, de változik a dizájn és a valószínűleg név is.

Reznor tavaly októberben ismerte el, hogy egy titkos projekten dolgozik az Apple-nél. A korábbi értesülésekhez hasonlóan, a NY Times szerint is úgy tudni, hogy az újratervezett Beats csak fizetős szolgáltatásként lesz majd elérhető, nem lesz hirdetésekkel teletűzdelt ingyenes plan. Az Apple állítólag olcsóbb licencdíjakról is tárgyalt a lemezgyártókkal, de mivel nem jutottak megállapodásra, a szolgáltatást a Spotify-hoz hasonló előfizetői áron lehet majd igénybe venni.

A fejlesztés részeként az iTunes Radio is megújul, de az továbbra is ingyenes marad. A BBC Radio 1 legendás lemezlovasát Zane Lowe-t szerződtették a feladatra: a Grammy-díjra jelölt DJ olyan művészek karrierjének  elindulásában is közreműködött, mint Adele, vagy a Gnarls Barkley. A brit rádió egyik legnépszerűbb műsorvezetőjeként tartották számon, mielőtt az Apple-höz igazolt volna. Az iTunes-al kapcsolatos tervek még nem teljesen tiszták, a jelentés szerint azonban nagy hangsúlyt fektetnek majd a regionális adásokra, melyek “hangja” maga Lowe lesz.

A Beats és az iTunes Radio fontossága rohamosan felértékelődik, ahogyan az Apple a digitális zenei eladások visszaesésével néz farkasszemet. Mivel a piac nagy részét a Spotify és a Pandora uralja, az iTunes alapú szolgáltatások újragondolásával az Apple is versenybe szállhatna a két óriás mellett. A pletykák szerint, a megújult szolgáltatás már az idei évben debütál majd, a Worldwide Developers konferencián, egy új televíziós szolgáltatás és TV set-top box mellett.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!